Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΓΙΑ ΔΕΣ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ !!! ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ !!!

"ΚΑΡΦΙΑ"' ΚΙ ΑΠΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟ ΚΑΤΑ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ: ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ


1Αντιδράσεις στο εσωτερικό της Εκκλησίας έχει προκαλέσει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος εκφράζοντας ανοιχτά την αντίθεσή του στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο έδωσε εντολή στους ιερείς της περιοχής του να χτυπούν πένθιμα της καμπάνες επί 15 λεπτά για τρεις ημέρες.
Η μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας θεωρεί πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί «φίμωτρο στους έντιμους και νομοταγείς πολίτες», με το οποίο «αυτομάτως νομιμοποιείται η κάθε μορφής ασυδοσία και παραβατικότης». Κατά των απόψεων του Αμβρόσιου τάχθηκε και ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος μετά τον Δωδώνης Χρυσόστομο, ενώ κοινή είναι πλέον η πεποίθηση μεγάλης μερίδας της Ιεραρχίας ότι ο Αμβρόσιος με τις ακραίες τοποθετήσεις του εκθέτει συνολικά των Εκκλησία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους.
Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος εξέφρασε από άμβωνος την αντίθεσή του στις απόψεις του Αμβρόσιου, τονίζοντας ότι ο ρατσισμός είναι η μεγαλύτερη κατάντια για τους ορθόδοξους.

«Δεν αρμόζει στους ορθοδόξους και μάλιστα στους Έλληνες να ξεχωρίζουν ανθρώπους, να υποτιμούν ανθρώπους, να προπηλακίζουν ανθρώπους γιατί δεν είναι του δικού μας χρώματος, της δικής μας φυλής, της δικής μας πίστεως» υπογραμμίζει ο Ιγνάτιος.

«Καταλαβαίνω την κρίση, ξέρω πολύ καλά τα προβλήματα, ζω ανάμεσά σας. Αυτό, όμως, δεν δικαιολογεί επ' ουδενί να ενδώσουμε και να υποχωρήσουμε στο κήρυγμα της αγάπης, στο κήρυγμα του σεβασμού του άλλου και της διαφορετικότητας. Τότε θα έχουμε προδώσει τον Χριστό και το Ευαγγέλιό του» πρόσθεσε. 


ΠΗΓΗ:   http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22166:karfia-ki-apo-d&catid=99:nea&Itemid=369

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή άγιοι Δημητριάδος, Δωδώνης και ΣΙΑ, όποιος θέλει να ζει ελεύθερα στη ίδια του τη χώρα προπηλακίζει τους λαθρομετανάστες, τους υποτιμά και τους ξεχωρίζει; Δε θα σχολιάσω τη στάση του αγίου Καλαβρύτων γιατί το καλοκαίρι μας είπε να ψηφίσουμε αυτούς που μας κυβερνάνε, αλλά οι αρχιερείς που δεν αντιδρούν στο ν/σ δεν καταλαβαίνουν ότι σε λίγο δε θα μπορούνε να κυκλοφορούν ούτε με τα ράσα τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή