Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ... ΚΑΜΑΡΙΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ! ΣΕ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ !!!

Ανεπιθύμητος ο Παπανδρέου και στο Εδιμβούργο

«Persona non grata» θεωρείται ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο συνέδριο TED Global 2013, που θα πραγματοποιηθεί στο Εδιμβούργο από τις 10 έως τις 14 Ιουνίου. 

Η ομάδα Real Democracy Now Edinburgh [GR] σχηματίστηκε από εργαζόμενους, άνεργους και φοιτητές που ζουν στο Εδιμβούργο και παράγει πολιτική από το εσωτερικό της αυτόνομα και αμεσοδημοκρατικά. Βασικός σκοπός της είναι η συσπείρωση δυνάμεων με στόχο την ενημέρωση και δράση σχετικά με την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση στην Ελλάδα, η οποία οδήγησε πολλούς από εμάς όπως και χιλιάδες νέους εκτός συνόρων. Ταυτόχρονα, η ομάδα δραστηριοποιείται για να μεταφέρει τον παλμό από τα κινήματα και τους αγώνες  στην Ελλάδα σε  τοπικό επίπεδο.

Η επικείμενη επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού ως εκφραστή του κεντρικού πολιτικού συστήματος της Ελλάδας, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την αντίδραση τόσο της ομάδας όσο και πλήθους κόσμου της τοπικής κοινωνίας. Ο Γ. Παπανδρέου είναι υπεύθυνος για την εξαπάτηση του λαού δίνοντας το έναυσμα για ένα ντόμινο καταστροφικών αντιλαϊκών μέτρων.




Από την άλλη η αντίδρασή μας δεν εκτονώνεται  σε πρόσωπα  αλλά επικεντρώνεται στο σύνολο των πολιτικών και στη λογική ‘μονοδρόμου’ που συνειδητά εκπροσωπεί ο Παπανδρέου.  Πολιτικές οι οποίες ουσιαστικά υπαγορεύονται από τους κυρίαρχους  θεσμούς στους οποίους η χώρα είναι ενσωματωμένη, όπως η ΕΕ και το ΔΝΤ, και από την εγχώρια μεγαλοαστική τάξη. Απέναντι σε μια κοινωνία η οποία βιώνει καθημερινά την εξαθλίωση ως αποτέλεσμα της κρίσης, είναι τουλάχιστον προκλητικό να δίνει  μαθήματα ένας από τους ενορχηστρωτές της, του οποίου οι πολιτικές πρακτικές ενισχύονται και επιβεβαιώνονται μέσα από ένα τέτοιο συνέδριο.

Για μια ακόμη φορά αναφέρει το realdemocracynowedinburghgr.wordpress.com, δίνεται βήμα λόγου σε έναν από τους εκπροσώπους της άρχουσας τάξης που έχουν ευνοηθεί από την παρούσα κατάσταση στις πλάτες της κοινωνίας. Αντιθέτως, κάθε προσπάθεια αντιλόγου και αντίδρασης στοχοποιείται και φιμώνεται. Πρόκειται για συνήθη στρατηγική παραπληροφόρησης  και  περιθωριοποίησης συγκεκριμένων τάσεων από την πλευρά της ολιγαρχίας και των ΜΜΕ που τα εκπροσωπούν, που είτε επιδιώκει την εξίσωση της λαϊκής οργής και αγανάκτησης με φασιστικές πρακτικές είτε την αποσιώπησή της (Σκουριές, Κερατέα, απεργιακές κινητοποιήσεις, ρατσιστικές επιθέσεις, κρατική καταστολή).

Η ομάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την απονομιμοποίηση αντιλαϊκών αντιλήψεων και πρακτικών, συνεισφέροντας ανάλογα με τις δυνάμεις της στη θεμελίωση των βάσεων μιας κοινωνίας των λαϊκών αναγκών, χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.
briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου