Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ



alt


Του Δημήτρη Πορφύρη
Εντείνεται η κινητοποίηση για την απαγωγή των επισκόπων αλλά και του δράματος του Συριακού λαού.
Όπως αναμεταδίδει το ειδησεογραφικό Συριακό SANA στις 17.05.2013 το πρωί παρουσία πλήθους πιστών  στο Αλ Κοντς της Παλαιστίνης τελέστηκε λειτουργία  όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σεβάστειας της δικαιοδοσίας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Atallah Hanna, προς απελευθέρωση των απαχθέντων επισκόπων αλλά και των λοιπών θυμάτων ομηρίας.Προσευχήθηκαν για την επάνοδο της ειρήνης στη Συρία. 
Ο επίσκοπος Ηanna τόνισε ότι οι Παλαιστίνιοι παρά την οδύνη τους για την αλ Νακμπα δεν θα μπορούσαν ν΄αγνοήσουν αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Συρία και μάλιστα στο όνομα της θρησκείας που σε κάθε περίπτωση δεν ευθύνεται.Ο επίσκοπος Ηanna δήλωσε ότι οι υπαίτιοι του παλαιστινικαού δράματος το 1948 είναι οι ίδιοι που απεργάζονται την καταστροφή της Συρίας.


Eπίσης με αφορμή πορεία αλληλεγγύης προς την Συρία που διοργάνωσε η και πραγματοποιήθηκε στη Βηθλεέμ ο επίσκοπος Hanna δήλωσε ότι<εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στη Συρία η οποία στάθηκε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού μετά το 1948, υποστήριξε τους παλαιστίνιους πρόσφυγες και υπερασπίστηκε το παλαιστινιακό.Δήλωσε βέβαιος ότι η Συρία θα θριαμβεύσει επί των εχθρών της.
Σύμφωνα με την καθημερινή γαλλόφωνη εφημερίδα του Λιβάνου χθες στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου στην ιστορική Ορθόδοξη Μονή του Μπαλαμάντ  πραγματοποιήθηκε δέηση υπέρ της απελευθέρωσης των ομήρων επισκόπων προεξάρχοντος του επισκόπου Ghattas Hazim ηγούμενου της μονής και προισταμένου του Θεολογικού Ινστιτούτου Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός.Στην ομιλία του υπογράμμισε ότι< οι χριστιανοί πιστεύουν στην ειρήνη ,στον διάλογο στην συμφιλίωση και στην αγάπη του πλησίον.

Αποστρέφονται τη βία ,την καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ,τις διώξεις των θρησκευτικών αρχών,και τις απαγωγές.Πιστεύουμε στην Ανάσταση ,δεν παραιτούμαστε και δεν χάνουμε την ελπίδα>.

1 σχόλιο:

  1. Άλλο οι αντιδράσεις άλλο οι πράξεις. Όλοι αντιδρούν για την απαγωγή αλλά οι περισσότεροι στηρίζουν τους απαγωγείς, τους ισλαμιστές, και εύχονται να επικρατήσουν εναντίον του Άσαντ. Περίεργα πράγματα συμβαίνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή