Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ: ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΦΟΡΗΤΩΝ ΟΠΛΩΝ



 
Κυριότερος προορισμός των εξαγωγών η Σαουδική Αραβία – Οι Γερμανικές εταιρείες κατασκευής όπλων κατάφεραν να αποκομίσουν το 2012 μέσω των πωλήσεων φορητών όπλων περισσότερα κέρδη από οποιαδήποτε άλλη καταγεγραμμένη χρονιά..


Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στη χθεσινή έκδοση της Γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, το 2012, η αξία των εξαγωγών φορητών όπλων για το 2012 ήταν διπλάσια από αυτή του 2011, με τις πωλήσεις φορητών όπλων και των συστατικών τους μερών να οδηγούν σε κέρδη ύψους 76,15 εκατομμυρίων ευρώ. Για το 2011, τα αντίστοιχα κέρδη έφθασαν στα 37,9 εκατομμύρια ευρώ

Οι γερμανικές εταιρείες κατασκευής όπλων υπέγραψαν πολλές συμβάσεις για την εξαγωγή φορητών όπλων κατά την περυσινή χρονιά, συμπεριλαμβανομένης και μίας σύμβασης-μαμούθ ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ με τη Σαουδική Αραβία.. 

Σημειωτέον, η δεύτερη πιο επικερδής χρονιά για την γερμανική βιομηχανία όπλων ήταν το 2009, όταν και η αξία των εξαγωγών φορητών όπλων ανήλθε στα 70,4 εκατομμύρια ευρώ.

Ο βουλευτής του Κόμματος Αριστερά της Γερμανίας (σ.σ. pentapostagma.gr Die Linke) Jan van Aken τόνισε ότι η Γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να απαγορεύσει τις εξαγωγές όπλων, και όχι να τις διπλασιάζει…

Στο Αφγανιστάν, οι δυνάμεις των Taliban πυροβολούν τους Γερμανούς στρατιώτες με Γερμανικά όπλα”, σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο έλεγχος της τελικής κατεύθυνσης των όπλων είναι σχεδόν αδύνατος από τη στιγμή που εξάγονται από τη χώρα..


“Τα φορητά όπλα είναι τα όπλα μαζικής καταστροφής του 21ου αιώνα”, τόνισε ο Aken

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου