Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Τα πράγματα είναι απλά…



Το 1977, ένας ανθυπίλαρχος που υπηρετούσε στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ), στον Αυλώνα, έλαβε διαταγή να πάει στην κεντρική πύλη, να παραλάβει έναν νεοσύλεκτο που ερχόταν από μετάταξη. Ο ανθυπίλαρχος πήγε στην κεντρική πύλη και είδε έναν υπολοχαγό, να συνοδεύει έναν νεοσύλλεκτο. Τον είχε μεταφέρει από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Καλαμάτας με στρατιωτικό τζιπ, ενώ οι άλλοι μετατεγέντες είχαν μετακινηθεί δια της κανονικής οδού. Ο υπολοχαγός είπε στον.....
ανθυπίλαρχο να προσέχει, γιατί πρόκειται για παιδί πολιτικού!
Όντως, ο μεταταγείς νεοσύλλεκτος μεταφέρθηκε στην Επιλαρχία Νεοσυλλέκτων και μπήκε στη διαδικασία αξιολόγησης. Τότε, όλοι ανεξαιρέτως οι νεοσύλλεκτοι περνούσαν από ειδική αξιολόγηση μέσω γραπτών τεστ νοημοσύνης, με βάση ΝΑΤΟϊκά στάνταρτς.
Με βάση τα αποτελέσματα του τεστ, οι νεοσύλλεκτοι κατετάσσοντο σε πέντε κατηγορίες.
Όσοι είχαν υψηλή βαθμολογία, κατετάσσοντο στην Α Κατηγορία, λαμβάνοντας ένδειξη Υποψήφιου Έφεδρου Αξιωματικού και Υποψήφιου Βαθμοφόρου.
Όσοι ελάμβαναν την αμέσως κατώτερη βαθμολογία, κατετάσσοντο στην Β Κατηγορία, δηλαδή εκείνων που θα ελάμβαναν ειδικότητα Πυροβολητών Ασυρματιστών Μέσων Αρμάτων (ΠΑΜΑ).
Όσοι κατετάσσοντο στην Γ Κατηγορία, θα ελάμβαναν την ειδικότητα Οδηγός Μέσων Αρμάτων (ΟΔΜΑ), οι της Δ Κατηγορίας ελάμβαναν την ειδικότητα των Τεχνητών διαφόρων ειδικοτήτων, αναλόγως και με τις τεχνικές τους γνώσεις.
Υπήρχε και η Ε Κατηγορία, στην οποία κατετάσσοντο όσοι ελάμβαναν την κατώτερη βαθμολογία και όσοι είχαν διανοητικά (Ι1) ή άλλα σωματικά προβλήματα (Ι2, Ι3, Ι4). Οι της Ε Κατηγορίας ελάμβαναν την ειδικότητα του Γραφέα.
Ο νεοσύλλεκτος που είχε έλθει με ειδική κίνηση στρατιωτικού τζιπ ήταν ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου, με βάση τα αποτελέσματα του τεστ νοημοσύνης είχε καταταγεί στην Ε Κατηγορία χωρίς να έχει κάποιο σωματικό πρόβλημα και έλαβε την ειδικότητα Τεχνικός Γραφέας.
Μήπως πριν γίνει κάποιος βουλευτής, θα πρέπει να περνά από εκείνα τα τεστ νοημοσύνης του ΚΕΤΘ και των Ενόπλων Δυνάμεων, που έβαζαν το κάθε πράγμα στη θέση του και την κοπριά στα λάχανα, όπως λέει και ο λαός μας;
Πηγή
(σ.σ. strategy: Aφού πέρασε τη βασική εκπαίδευση στον Αυλώνα, μετατέθηκε κατόπιν επιθυμίας του στον Εβρο και υπηρέτησε στην 30η Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων (ΕΜΑ). Εξαγόρασε 16 μήνες θητείας προς 19.000 δρχ. και απολύθηκε τον Αύγουστο του 1979).


http://strategyreports.wordpress.com/

1 σχόλιο:

  1. Ζωάρα ο Γιωργάκης! Ήταν στρατιώτης και τον συνόδευε ο Ανθυπόλοχαγός από την Καλαμάτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή