Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Γνωρίστε τις 10 πιο μαγευτικές παραλίες του κόσμου!!!!

Ημερομηνία: 25 Μαΐου 2013
Γνωριστε τις 10 πιο μαγευτικες παραλιες του κοσμου!!!!
Ήρεμα καταγάλανα νερά, καθώς οι περισσότερες βρίσκονται σε κόλπους, εντυπωσιακός βυθός και λευκή άμμος  είναι τα βασικά «συστατικά» της επιτυχίας για τις 10 παραλίες που θα δείτε στη συνέχεια, οι οποίες κάνουν υπερήφανους όχι μόνο τους τόπους όπου βρίσκονται αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες που τις ανακαλύπτουν κατά καιρούς. Από την Αυστραλία και την Αμερική μέχρι την Ταϊλάνδη και τη Γαλλία οι ακτές αυτές προσφέρουν εκπληκτική φυσική ομορφιά, αποτελώντας τα δυνατά «τουριστικά» χαρτιά κάθε χώρας, ενώ μια βουτιά στα κρυστάλλινα νερά τους ποτέ δεν είναι αρκετή!
Ανάμεσά τους μια διάσημη και πολυαγαπημένη ελληνική παραλία του Ιονίου δίνει κι αυτή δυναμικά το στίγμα της στην παγκόσμια υδάτινη ομορφιά.
1. Wineglass Bay, Τασμανία, Αυστραλία
 10 παραλίες του κόσμου... χάρμα οφθαλμών!
Η παραλία «κρασοπότηρο» (λόγω σχήματος) είναι μία από τις πιο απομονωμένες του κόσμου, ενώ κατατάσσεται στα πιο όμορφα τοπία του πλανήτη λόγω εναλλαγής... χρωμάτων: λευκό για την άμμο, πρασινογάλαζο για το νερό και καταπράσινο για το μικρό δάσος που την περιβάλλει. Η διττή αυτή... φήμη της την καθιστά πρώτη στη λίστα των προτιμήσεων κυρίως για «ιδιωτικότητα» αλλά και για μια βουτιά στα κρυστάλλινα νερά, ενώ οι λάτρεις της πεζοπορίας θα τη λατρέψουν χωρίς αμφιβολία. Η Wineglass Bay βρίσκεται κοντά στο Χόμπαρτ, ένα νησί στο νότιο άκρο της Αυστραλίας, αποτελώντας για τους κατοίκους της Μελβούρνης (και όχι μόνο!) μια απόδραση στην περιπέτεια.
2. Ναυάγιο, Ελλάδα
- 10 παραλίες του κόσμου... χάρμα οφθαλμών!
Τη δεύτερη θέση στη λίστα καταλαμβάνει μία από τις διασημότερες και πιο αγαπημένες παραλίες της Ελλάδας, το περίφημο «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο, που αποτελεί σήμα-κατατεθέν του νησιού και ίσως ολόκληρης της Μεσογείου και οφείλει το όνομά της στο ναυάγιο ενός πλοίου που έγινε κοντά στην ακτή το 1982. Απόκοσμη, μοναδική, εντυπωσιακή, προσφέρει στους επισκέπτες ένα τοπίο μαγευτικό, έτσι όπως περικλείεται ανάμεσα στους πανύψηλους λευκούς βράχους από ασβεστόλιθο, με βαθιά, καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά, ενώ το «κουφάρι» του πλοίου «λιάζεται» στο κέντρο της ως ο «απόλυτος σταρ» της ακτής! Πολυφωτογραφημένη διεθνώς στους μεγαλύτερους και εγκυρότερους ταξιδιωτικούς οδηγούς του κόσμου, το «Ναυάγιο» συνεχίζει να «ποζάρει» ανενόχλητο στους... φανατικούς οπαδούς του γράφοντας τη δική του ξεχωριστή ιστορία στις ωραιότερες παραλίες του πλανήτη.
3. Palm Bay, Αυστραλία
 10 παραλίες του κόσμου... χάρμα οφθαλμών!
«Φωλιασμένη» ανάμεσα στους ψηλούς φοίνικες της περιοχής και στα γαλαζοπράσινα νερά του Long Island (Whitsunday Islands) βρίσκεται η παραλία Palm Bay. Ένας μικρός γραφικός κολπίσκος προσφέρει ασφαλές αγκυροβόλιο στους επισκέπτες που θέλουν να εξερευνήσουν ολόκληρη την περιοχή, ενώ βασικό χαρακτηριστικό της ακτής είναι η κάτασπρη άμμος που σε πολλά σημεία εισέρχεται μέσα στο... γαλάζιο, δημιουργώντας ένα τοπίο μαγικό. Πολλές μικρές απόμερες παραλίες για όλα τα γούστα δημιουργούνται κατά μήκος του κόλπου, ενώ τα πεζοπορικά μονοπάτια μέσα στο πυκνό δάσος που την «αγκαλιάζει» δίνουν την ευκαιρία στον επισκέπτη να θαυμάσει από κοντά την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της Αυστραλίας.
4. Bay of Islands, Νέα Ζηλανδία
 10 παραλίες του κόσμου... χάρμα οφθαλμών!
Ολόκληρη η περιοχή Bay of Islands είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για διακοπές στη Νέα Ζηλανδία, και όχι μόνο. Και πώς αλλιώς, άλλωστε, αφού 144 καταπράσινα νησιά με πολλές αμμώδεις παραλίες συνθέτουν ένα κατά τα άλλα μαγευτικό φυσικό τοπίο, που κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις. Επιπλέον, ο ομώνυμος κόλπος παρουσιάζει μια... αφθονία θαλάσσιας ζωής, με φάλαινες, πιγκουίνους και δελφίνια να κάνουν διακριτικά την εμφάνισή τους κοντά στους λουόμενους!
5. Hanauma Bay, Χαβάη, ΗΠΑ
- 10 παραλίες του κόσμου... χάρμα οφθαλμών!
Όταν η θάλασσα εισχωρεί μέσα σε έναν ηφαιστειακό κώνο, τότε οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους και τα λόγια είναι περιττά! Η απόκοσμη αυτή παραλία βρίσκεται κατά μήκος της νοτιοανατολικής ακτής του νησιού Οάχου (ανατολικά της Χονολουλού) της Χαβάης, αποτελώντας έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, φιλοξενώντας πάνω από τρία εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως! Περίπου 400 είδη ψαριών ενδημούν στον κόλπο, με τα ασυνήθιστα ψάρια-παπαγάλους (parrotfish) να κυριαρχούν στη... λίστα, ενώ η Hanauma Bayείναι επίσης γνωστή για την αφθονία της πράσινης θαλάσσιας χελώνας, της διάσημης Honu, που ζει εκεί. Το τοπίο συμπληρώνουν κοραλλιογενείς ύφαλοι που εξέχουν από τη θάλασσα, αλλά και ψηλοί φοίνικες που φτάνουν μέχρι την ακτή.
6. Maya Bay, Ταϊλάνδη
 10 παραλίες του κόσμου... χάρμα οφθαλμών!
Εντυπωσιακή παραλία με εξαιρετικά καθαρά νερά, καλά κρυμμένη ανάμεσα στα βράχια, αποτελεί μία από τις πολλές τουριστικές «ατραξιόν» της περιοχής, με μεταξένια λευκή άμμο, πολύχρωμα υποβρύχια κοράλλια αλλά και εξωτικά ψάρια. Hot προορισμός για τους λάτρεις της περιπέτειας αλλά και για όσους αγαπούν την υποβρύχια εξερεύνηση, η Maya Bay εκπληρώνει κάθε φαντασία.
7. Ha Long Bay, Βιετνάμ
- 10 παραλίες του κόσμου... χάρμα οφθαλμών!
Ανήκει στη Λίστα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και βρίσκεται στην επαρχία Quang Ninh του Βιετνάμ. Ο κόλπος διαθέτει χιλιάδες βραχώδη νησιά σε διάφορα μεγέθη και σχήματα (πάνω από 3.000!) και είναι γνωστός για τις γεωλογικές και γεωμορφολογικές εναλλαγές του. H παραλία Ha Long Bay αποτελεί ένα από τα κρυφά-διαμάντια της περιοχής, καθώς η πυκνή βλάστηση φτάνει μέχρι τη θάλασσα και η «χρυσή» άμμος εκτείνεται σε αρκετά χιλιόμετρα. Πολλά από τα νησιά είναι «κούφια», σχηματίζοντας τεράστιες σπηλιές, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να θαυμάσουν ένα μοναδικό τοπίο.
8. Phang Nga Bay, Ταϊλάνδη
 10 παραλίες του κόσμου... χάρμα οφθαλμών!
O κόλπος Phang Nga Bay στην Ταϊλάνδη καλύπτει μια έκταση 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων στη θάλασσα Ανταμάν, ανάμεσα στο Πουκέτ και στην ηπειρωτική χώρα, αποτελώντας από το 1981 προστατευμένο τμήμα εξαιτίας των σπηλαίων και των αρχαιολογικών χώρων που υπάρχουν εκεί. Ο κόλπος περιλαμβάνει 42 νησιά με εντυπωσιακές ρηχές παραλίες και πολλούς υγροβιότοπους. 88 είδη σπάνιων πτηνών, 82 είδη ψαριών, ερπετά, αμφίβια αλλά και 17 είδη θηλαστικών ενδημούν στην περιοχή, που φημίζεται για τα πεντακάθαρα νερά και το ασυνήθιστο φυσικό τοπίο.
9. Hanalei Bay, Χαβάη, ΗΠΑ
- 10 παραλίες του κόσμου... χάρμα οφθαλμών!
Μία από τις πλέον εντυπωσιακές παραλίες στη βόρεια ακτή του νησιού Kauai στη Χαβάη περιβάλλεται από βουνά και εκτείνεται περίπου τρία χιλιόμετρα σε μήκος. Δεσπόζει στο κέντρο ενός σχεδόν κυκλικού ομώνυμου κόλπου και διακρίνεται για τη λευκή άμμο και τα πρασινογάλαζα νερά, που υπόσχονται μια μοναδική υδάτινη εμπειρία. Σε ορισμένα, μάλιστα, σημεία το τοπίο γίνεται μαγικό, καθώς καταρράκτες καταλήγουν στη θάλασσα, καθιστώντας τηHanalei Bay μία από τις πλέον πολυφωτογραφημένες ακτές της Χαβάης. Πλήθος ξενοδοχείων και τουριστικών εγκαταστάσεων προσφέρουν υψηλής ποιότητας διαμονή, για απαιτητικούς επισκέπτες.
10. Villefranche Bay, Γαλλία
 - 10 παραλίες του κόσμου... χάρμα οφθαλμών!
Βρίσκεται στην πρώτη θέση επιλογής για τους δύτες ανά τον κόσμο εξαιτίας του «πολυμορφικού» βυθού αλλά και του διάσημου ομώνυμου υδάτινου φαραγγιού που κρύβει στους κόλπους της, περίπου ένα ναυτικό μίλι από την ακτή. Πλούτος θαλάσσιας ζωής αλλά και εξαιρετική φυσική ομορφιά αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά της παραλίας Villefranche Bayπου γίνεται πόλος έλξης πολλών τουριστών κάθε χρόνο.

Πηγή: http://perierga.gr/

ΠΗΓΗ:   http://www.travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=0&id=12710

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου