Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

H Πολεμική Σημαία του 5ου Συντάγματος παρεδόθη στη ΣΜΥ.. ενώ οι Σπουδαστές ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο ! (Πολλές Φώτο & video)




Ρίγη συγκινήσεως σκόρπισαν οι Σπουδαστές που έψαλλαν τον Εθνικό ...κατά την παράδοση της Πολεμικής Σημαίας στη Σχολή των Μονίμων Υπαξιωματικών ! Ενώ ειδικό άγημα  απέδιδε τιμές (video)
Την Τρίτη 9 Απριλίου 2013 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος παρέστη στην τελετή απονομής Πολεμικής Σημαίας στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής, στα Τρίκαλα. Τη Σημαία απένειμε ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ:



Η Πολεμική Σημαία ανήκε 5ο Σύνταγμα Πεζικού, το οποίο συγκροτήθηκε το 1877 στην Πάτρα. Tο 1904 μεταστάθμευσε στην πόλη των Τρικάλων και το 1971 διαλύθηκε οριστικά. Το 5ο Σύνταγμα Πεζικού συμμετείχε ενεργά σε όλους τους αγώνες για την ελευθερία του Έθνους με αποκορύφωμα την απόκρουση της εαρινής επίθεσης των ιταλικών δυνάμεων στη μάχη του υψώματος 731 στο έπος της Πίνδου.
 

Συγκινητικές στιγμές στην ΣΜΥ Τρικάλων για την επιστροφή της Σημαίας του 5ου  Συγκινητικές στιγμές στην ΣΜΥ Τρικάλων για την επιστροφή της Σημαίας του 5ου Συντάγματος Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου και του Αρχηγού ΓΕΣ   Αντιστράτηγου Αθανασίου Τσέλιου και μέσα σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε σήμερα η παράδοση της ένδοξης σημαίας του 5ου Συντάγματος Πεζικού.

 
 Στην τελετή και η Ελένη Λεοντάρη (φωτο) που ο αείμνηστος πατέρας της κρατούσε στην οικία του και παρέδωσε δήλωσε  πως... «σήμερα τιμάται εκ νέου και ο πατέρας μου από την Πατρίδα». Ο Αρχηγός ΓΕΣ τοποθέτησε στην σημαία και τα μετάλλια ανδρείας που απέσπασε στα πεδία των μαχών, η ένδοξη σημαία. 

 Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων όπως και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός από την πλευρά της  πολιτικής Ηγεσίας 
 
ΔΕΙΤΕ  ΤΟ  ΒΙΝΤΕΟ :https://www.youtube.com/watch?v=e6BH55Ei1XE&feature=player_embedded
Αναρτήθηκε από Βετεράνος

ΠΗΓΗ:   http://www.pentapostagma.gr/2013/04/PAradothike-h-shmaia-tou-5ou-syntagmatos.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+pentapostagma+%28%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%29&utm_content=Yahoo!+Mail

1 σχόλιο: