Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟΥ ... ΤΟΠΑΝ ΑΡΑΓΕ ;;;

Τσίπρας: Τον επόμενο χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην εξουσία, «αυτή είναι μια υπόσχεση»

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πεποίθησή ότι ο «ενωμένος» ευρωπαϊκός Νότος «είναι πιο δυνατός από την [Άνγκελα] Μέρκελ και τους συμμάχους της», προσθέτοντας πως με την ενότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί η «επιβολή της γερμανικής οικονομικής ηγεμονίας στην Ευρώπη».

Την πεποίθησή του ότι ο «ενωμένος» ευρωπαϊκός Νότος «είναι πιο δυνατός από την [γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα] Μέρκελ και τους συμμάχους της», και πως «ενωμένοι θα βάλουμε ένα τέλος στη συντηρητική, νεοφιλελεύθερη Νέα Τάξη της οικονομικής εξαθλίωσης» εξέφρασε την Πέμπτη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο δημόσιας εκδήλωσης όπου παρευρέθηκε στην Πορτογαλία, με αφορμή την επέτειο της Επανάστασης των Γαρυφάλλων.

«Ενωμένοι μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για μία ρεαλιστική, δίκαιη και βιώσιμη συλλογική λύση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη», προσέθεσε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως η ενότητα αποτελεί τη «μόνη αποτελεσματική απάντηση» στην πολιτική «του ‘διαίρει και βασίλευε’» που ακολουθεί το Βερολίνο.

«Τώρα, όλοι γνωρίζουμε ότι ήταν ένα ψέμα πως κάθε ένας από εμάς, αποτελεί ειδική περίπτωση οικονομικής κακοδιαχείρισης. Αντιθέτως, έχουμε αποτελέσει τα τρία διαδοχικά κεφάλαια του ίδιου case study: της επιβολής της γερμανικής οικονομικής ηγεμονίας στην Ευρώπη», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στρέφοντας δε το βλέμμα του στο μέλλον, ο κ. Τσίπρας σημείωσε την βεβαιότητά του πως «τον επόμενο χρόνο, [...] ο λαός και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην εξουσία», ενώ «η Ελλάδα θα έχει απαλλαγεί από την τρόικα», αλλά και άλλες χώρες μπορούν να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

«Αυτή είναι μια υπόσχεση», κατέληξε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου