Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ 

ΤΟΥ   ΝΙΚΟΛ.  ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ

Είπε ο Κύριος : «Ερευνάτε τας γραφάς, ότι υμείς δοκείτε εν αυταίς ζωήν αιώνιον έχειν και εκείναι εισιν αι μαρτυρούσαι περι εμού» (Ιωάννου Ε, 39). Ποιάς γραφάς να ερευνάμε Κύριε; «Τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης». Το δε στόμα του Χριστού, ο Απόστολος Παύλος τόνισε: «πάσα γραφή θεόπνευστος και ωφέλιμος προς διδασκαλίαν, προς έλεγχον, προς επανόρθωσιν, προς παιδείαν την εν δικαιοσύνη» (Α΄  Τιμ. γ, 16). Ποια γραφή είναι θεόπνευστος Απόστολε Παύλε;
«Η Παλαιά Διαθήκη». Αυτά και μόνον αυτά τα λόγια του Κυρίου και του Αποστόλου Παύλου μας βεβαιώνουν ότι η Παλαιά Διαθήκη γράφει την αλήθεια.
Εδώ θα μπορούσαμε να τελειώσουμε αυτό το άρθρο. Όμως προς βεβαιότερη κατοχύρωση της αληθείας θα αναφέρουμε τρία λόγια του Κυρίου μας. Στην επί του όρους ομιλία ο Κύριος είπε: «Μη νομίσητε ότι ήλθον καταλύσαι τον νόμον ή τους προφήτας ουκ ήλθον καταλύσαι, αλλά πληρώσαι» (Ματθ. ε, 17). Στην παραβολή του πλουσίου και του Λαζάρου ο Κύριος τόνισε: «έχουσι Μωϋσέα και τους προφήτας ακουσάτωσαν αυτών» (Λουκ. ιστ,29). Όταν κάποτε ρωτήθηκε ο Κύριος από τους Φαρισαίους για το πότε έρχεται η βασιλεία του Θεού Εκείνος απάντησε ότι η βασιλεία του Θεού δεν έρχεται μετά παρατηρήσεως και ότι όταν θα γίνει η δευτέρα παρουσία οι άνθρωποι θα είναι ανέμελοι και θα αμαρτάνουν όπως στην εποχή του Νώε που έγινε ο κατακλυσμός και όπως στην εποχή του Λώτ που έβρεξε πύρ και θειάφι και τους κατέστρεψε όλους (Λουκά ιζ, 20-30). Τα παραπάνω λόγια του Κυρίου μας βεβαιώνουν ότι ο μέγας Μωυσής και οι προφήτες έγραψαν την αλήθεια και ότι ο κατακλυσμός του Νώε και η καταστροφή των Σοδόμων με φωτιά είναι ιστορικά γεγονότα.
Θα θυμίσουμε στην αγάπη σας ένα θαυμαστό και κοσμοϊστορικό γεγονός της ζωής του Κυρίου μας. Όταν ο Κύριος ανέβηκε στο όρος  Θαβώρ, μεταμορφώθηκε ενώπιον τριών μαθητών του, του Πέτρου, του Ιακώβου, και του Ιωάννου, δείχνοντας κάτι πολύ λίγο από την θεϊκή του δόξα. Τότε εμφανίστηκαν δίπλα του ο μέγας Μωυσής και ο προφήτης Ηλίας. Ως γνωστόν, ο μέγας Μωυσής έχει γράψει τα πέντε πρώτα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης, ο δε προφήτης Ηλίας δεν έχει γράψει ούτε ένα στίχο, αλλά είναι ο μέγιστος των προφητών. Αν  λοιπόν ο μέγας Μωυσής και οι άλλοι προφήτες δεν είχαν γράψει την αλήθεια, θα στέκονταν δίπλα στην Αλήθεια, δίπλα δηλαδή στον Κύριο, ο μέγας Μωυσής και ο εκπρόσωπος των προφητών, προφήτης Ηλίας; Άρα αυτό το γεγονός βεβαιώνει περίτρανα ότι η Παλαιά Διαθήκη γράφει την αλήθεια.
Αγαπητοί μου, οι δύο πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος προφήτευσαν ότι στους εσχάτους καιρούς οι άνθρωποι θα γίνουν εμπαίκτες και θα εμπαίζουν τα ιερά και τα όσια. Δυστυχώς αυτό επαληθεύετε στις μέρες μας. Άνθρωποι άπιστοι και ασεβείς εμπαίζουν το Χριστό και την Ορθόδοξη Εκκλησία. Εμπαίζουν και την Παλαιά Διαθήκη λέγοντας πολλά ασεβή και βλάσφημα λόγια. Εμείς όμως οι πιστοί δεν πρέπει καθόλου να επηρεαζόμαστε από την γνώμη αυτών των ασεβών ανθρώπων. Αφού ο Κύριος και Θεός μας, οι Άγιοι Απόστολοι και οι Άγιοι Πατέρες της εκκλησίας, μας βεβαιώνουν ότι η Παλαιά Διαθήκη γράφει την αλήθεια, ας την μελετάμε με πίστη, προσοχή, ταπείνωση και υπακοή προς δόξαν του Αγίου Τριαδικού Θεού μας και προς δική μας πνευματική ωφέλεια, οικοδομή και σωτηρία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου