Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΑΥΤΟ ΘΑ 'ΠΕΙ, "ΕΧΕΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ" !!!

Ποιοι έβγαλαν τα εκατομμύρια από την Κύπρο

Γνωστοί ελεγκτές και γραφεία πίσω από τη λίστα Συνέρχεται σήμερα η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής στην Κύπρο υπό το βάρος των συνεχών αποκαλύψεων για
εκροές εκατομμυρίων. Στόχος η αποκάλυψη, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, των υπαίτιων της λεηλασίας των τραπεζών Λαϊκή και Κύπρου.
Στο «μικροσκόπιο» θα βρεθούν και οι συμπέθεροι του προέδρου Αναστασιάδη, 'Αντης και Κάτια Λούτσιου, που φέρονται να απέσυραν από τη Λαϊκή, εκτός από τα 21 εκατ. ευρώ -όπως παραδέχθηκαν την Κυριακή- άλλα 5 εκατ. ευρώ στις 4/3/ και 6/3/2013.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, γνωστοί ελεγκτές και γραφεία βρίσκονται πίσω από τις περισσότερες εταιρείες της λίστας για τις εκροές κεφαλαίων. Αφορούν αναλήψεις εκατομμυρίων από τη Λαϊκή Τράπεζα, μία ή και περισσότερες μέρες πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup της 15ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», μεταξύ αυτών, είναι ο λογιστής Κώστας Τσελεπής από τη Λεμεσό (από λογαριασμό με τη σύζυγο του Αναστασία) που απέσυρε ποσό 18 εκατομμυρίων, ο λογιστής Γιώργος Φιλιππίδης, μέσω της εταιρείας του ATED (Cyprus) Ltd., απέσυρε, στις 14 Μαρτίου, ποσό 49 εκατομμυρίων και η εταιρεία Abacus (Global Business Services) με 4 πράξεις και ποσό συνόλου 100 εκατομμυρίων.

Εταιρείες που απέσυραν συνολικά το ποσό των 60 εκατ. ευρώ, φαίνεται πως δεν είναι καν εγγεγραμμένες στο Μητρώο του Εφόρου Εταιρειών, όπως έδειξε μια πρώτη έρευνα της εφημερίδας.

Για παράδειγμα, το όνομα της Jarlath limited, που απέσυρε στις 7 Μαρτίου 29,9 εκατ. ευρώ, από τα 39 εκατ. ευρώ που είχε στο λογαριασμό της, δεν εμφανίζεται στο Μητρώο εταιρειών. Το ίδιο και η Wicasa S.A που απέσυρε 15 εκατ. ευρώ, αλλά διατηρεί ακόμα 25 εκατ. στον ίδιο λογαριασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου