Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ρωσία προς Ε.Ε.: Παραβιάζετε το διεθνές δίκαιο με την άρση του εμπάργκο όπλων προς τους τρομοκράτες



 
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov προειδοποίησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα προβεί στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου εάν επιτρέψει την άρση του εμπάργκο όπλων προς τους τρομοκράτες της Συρίας.

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου, ο Lavrov επισήμανε ότι οι διεθνείς υποχρεώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης την αναγκάζουν να απαγορεύσει την παροχή οπλισμού και πυρομαχικών προς μη-κρατικούς αποδέκτες.

“Η επίσημη άρση του εμπάργκο, εάν εξελιχθεί έτσι η κατάσταση -- και λέω εάν, επειδή έχουν ήδη εκφράσει την λογική αντίθεσή τους ορισμένα έθνη εντός της Ε.Ε. για το συγκεκριμένο βήμα -- θα οδηγήσει στην {σ.σ pentapostagma.gr παραβίαση} των διεθνών υποχρεώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με την παροχή οπλισμού και πυρομαχικών προς μη-κρατικούς αποδέκτες''.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η ομάδα χωρών που υποστηρίζει ανοικτά τις τρομοκρατικές ομάδες που μάχονται κατά του Assad συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Οι επονομαζόμενοι Φίλοι της Συρίας έκλεισαν την συνάντησή τους με στόχο να σκεφθούν τους τρόπους "χαλάρωσης" του εμπάργκο όπλων προς τις ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες στην Συρία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις 28 Φεβρουαρίου οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέκτειναν το εμπάργκο όπλων για τρείς ακόμη μήνες. Το εμπάργκο αναμένεται να λήξει στις 31 Μαίου, και οι διεθνείς διαπραγματεύσεις αναμένεται να είναι καθοριστικές κατά τον μήνα Ιούνιο
.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου