Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Και ο σιωνισμός θέλει τον τρελό του! Όπλισε τα πυρηνικά…



Βόρεια Κορέα προς ΗΠΑ: «Θα σας συντρίψουμε με πυρηνικά!» - Τελική έγκριση για επίθεσηΚανείς δε μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας. Η Πιονγιάνγκ ανακοίνωσε ότι ο στρατός της έλαβε την τελική έγκριση για να επιτεθεί με πυρηνικά σε στόχους των ΗΠΑ! "Η αδυσώπητη επιχείρηση των δυνάμεων της Βόρειας Κορέας εξετάστηκε τελειωτικά και εγκρίθηκε",
αναφέρει ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου στρατού της Βόρειας Κορέας την οποία μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο KCNA, που ενημερώνει... επίσημα την Ουάσινγκτον ότι οι αμερικανικές απειλές θα "συντριβούν" μέσω "πυρηνικών πληγμάτων". Ο δε Λευκός Οίκος ζήτησε από τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει να εξαπολύει απειλές κατά των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας.
Την ίδια στιγμή, η Πιονγιάνγκ εμπόδισε για δεύτερη μέρα την είσοδο Νοτιοκορεατών εργαζομένων στο βιομηχανικό πάρκο του Καεσόνγκ και ζήτησε λεπτομερή στοιχεία για την προγραμματισμένη αναχώρησή τους από τη ζώνη.
Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA επανέλαβε την απειλή για το κλείσιμο της βιομηχανικής ζώνης του Καεσόνγκ, που αποτελεί πηγή εσόδων για τη Βόρεια Κορέα , εάν η Σεούλ συνεχίσει τις ύβρεις κατά της κυβέρνησης της Πιονγκγιάνγκ.
Αρχικά, οι νοτιοκορεατικές εταιρείες που διατηρούν εργοστάσια στο βιομηχανικό πάρκο που βρίσκεται στο έδαφος της Βόρειας Κορέας σε βάθος 20 χιλιομέτρων από τα σύνορα, θεώρησαν τις οδηγίες της Βόρειας Κορέας ως εντολή για αποχώρηση όλων των Νοτιοκορεατών, γεγονός που προκάλεσε αιφνίδια πτώση του χρηματιστηρίου της Σεούλ.
Το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, που διαχειρίζεται τις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών, διέψευσε τις πληροφορίες, διευκρινίζοντας ότι η Πιονγκγιάνγκ ζήτησε λίστα με τα ονόματα των εργαζομένων που θα αναχωρήσουν προγραμματισμένα από τη ζώνη την επόμενη εβδομάδα.
Στο βιομηχανικό πάρκο του Καεσόνγκ δραστηριοποιούνται 123 νοτιοκορεατικές εταιρείες. Η Πιονγκγιάνγκ απείλησε με κλείσιμο της ζώνης, στο πλαίσιο της πρόσφατης κλιμάκωσης της έντασης στην κορεατική χερσόνησο. Το υπουργείο Ενοποίησης ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η βόρεια Κορέα αποφάσισε να επιτρέψει σε 222 Νοτιοκορεάτες εργαζόμενους να αναχωρήσουν εντός της ημέρας από τη βιομηχανική ζώνη, αφήνοντας εντός του Καεσόνγκ 606 Νοτιοκορεάτες εν δυνάμει ομήρους σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση.
Η απόφαση για την παραμονή τόσο μεγάλου αριθμού Νοτιοκορεατών εντός της ζώνης αντανακλά ενδεχομένως φόβους ότι, εάν αποχωρήσουν, τα εργοστάσια θα κλείσουν ή θα κατασχεθούν.
Νοτιοκορεάτης, στέλεχος επιχείρησης στο Καεσόνγκ δήλωσε ότι οι άνθρωποι στη ζώνη δεν αισθάνονται ότι απειλείται η ασφάλειά τους, διότι η ίδια κατάσταση επικρατούσε και κατά τη διάρκεια των περιόδων κρίσης εξαιτίας του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ και μετά τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ-ιλ.
Η Νότια Κορέα είναι υποχρεωμένη να επιδίδει λίστα με τα ονόματα όσων θέλουν να μπουν στο βιομηχανικό πάρκο τρεις ημέρες πριν μετά τη διακοπή της λειτουργίας των επίσημων γραμμών επικοινωνίας Βορρά-Νότου στο πλαίσιο του φραστικού πολέμου των τελευταίων εβδομάδων.
"Εάν οι μαριονέτες του Νότου και τα μέσα ενημέρωσής τους συνεχίσουν τις ύβρεις...θα λάβουμε σκληρά μέτρα αποσύροντας το σύνολο των εργατών μας από την βιομηχανική ζώνη του Κεσόνγκ", μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Αν η απειλή αυτή γίνει πράξη, θα προκαλούσε την οριστική διακοπή της παραγωγής στο βιομηχανικό πάρκο, όπου οι 50.000 Βορειοκορεάτες εργαζόμενοι αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της εργατικής δύναμης της ζώνης.

newsit.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου