Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΤΙ ΛΕΤΕ ΒΡΕ ... "ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ" !!! ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ;;; ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ !!!

Η Unicef καλεί το Ισραήλ να καταστήσει το συμφέρον του παιδιού θεμελιώδη αρχή

Φρικτά ισραηλινά βασανιστήρια σε ανήλικους Παλαιστίνιους καταγγέλει η Unicef


 
Η κακομεταχείριση των Παλαιστίνιων ανηλίκων από το ισραηλινό στρατιωτικό σύστημα κράτησης είναι «διαδεδομένη, συστηματική και θεσμοθετημένη», καταγγέλλεται σε έκθεση που δόθηκε σήμερα, Τετάρτη, στη δημοσιότητα από την Unicef.


«Σε καμία άλλη χώρα τα παιδιά δε δικάζονται συστηματικά από στρατιωτικά δικαστήρια ανηλίκων», αναφέρεται στην έκθεση, που αποτιμά σε «σχεδόν 700 τον αριθμό τους μικρούς Παλαιστίνιους, ηλικίας 12 ως 17 ετών, στη μεγάλη τους πλειοψηφία αγοριών, που συλλαμβάνονται, ανακρίνονται και κρατούνται από τον στρατό, την αστυνομία και Iσραηλινούς πράκτορες ασφαλείας».

«Η κακομεταχείριση περιλαμβάνει τη σύλληψη παιδιών ανάμεσα στα μεσάνυχτα και τις 05.00 τα ξημερώματα στο σπίτι τους από βαριά οπλισμένους στρατιώτες, το δέσιμο των ματιών και την τοποθέτηση πλαστικών χειροπεδών», σύμφωνα με την έκθεση που καταγγέλλει επίσης «τις δια της βίας ομολογίες, την απουσία πρόσβασης σε δικηγόρο ή σε μέλη της οικογενείας κατά τη διάρκεια της ανάκρισης».

Οι μικροί Παλαιστίνιοι ηλικίας 13 ετών και κάτω δεν μπορούν να φυλακισθούν για περισσότερο από έξι μήνες, αλλά όσοι είναι 14 ετών και άνω μπορούν να καταδικασθούν σε κάθειρξη 10 ετών διότι έριξαν μία πέτρα, αδίκημα για το οποίο διώκονται στις περισσότερες περιπτώσεις, και μέχρι και 20 ετών, εάν στόχος είναι ένα όχημα εν κινήσει, σύμφωνα με τη Unicef.

«Οι πρακτικές αυτές παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο που προστατεύει όλα τα παιδιά από την κακοποίηση όταν έρχονται σε επαφή με τις δυνάμεις της τάξης και τους στρατιωτικούς και δικαστικούς θεσμούς», καταλήγει η έκθεση της Unicef, η οποία προτείνει σειρά μέτρων για την τήρηση των διεθνών κανόνων, θεωρώντας ότι η εφαρμογή των συστάσεων αυτών είναι εφικτή, όπως δείχνει το γεγονός ότι οι ισραηλινές αρχές έχουν ανακοινώσει μία σειρά από θετικές τροποποιήσεις τα δύο τελευταία χρόνια.

Η Unicef καλεί το Ισραήλ να καταστήσει το συμφέρον του παιδιού θεμελιώδη αρχή, να διασφαλίσει ότι τόσο οι ανήλικοι που συλλαμβάνονται, όσο και οι οικογένειές τους, ενημερώνονται για τους λόγους της κράτησης, καθώς και για τα δικαιώματά τους στη γλώσσα τους, δηλαδή στην αραβική.

Η Unicef απευθύνει έκκληση για τον περιορισμό στο απολύτως απαραίτητο των νυκτερινών συλλήψεων ανηλίκων και της τοποθέτησης χειροπεδών και ζητεί τη διασφάλιση και τη διευκόλυνση της πρόσβασης των παιδιών σε δικηγόρο και την οικογένειά τους, καθώς και την παρουσία αυτών κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων.


ΠΗΓΗ:    http://www.protothema.gr/world/article/?aid=261890

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου