Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Αιτία της Ελληνικής και Κυπριακής τραγωδίας η πνευματική ένδεια




Παρακολουθώ με πολύ θαυμασμό, τις προαποφασισμένες εξελίξεις στην Κύπρο και το «θρίλερ» της «αντίστασης» της Κυπριακής βουλής, στο αρχικό σχέδιο του Eurogroup της περασμένης Παρασκευής που οδήγησαν στην «επώδυνη» αλλά «αναπόφευκτη» σημερινή λύση που «γλύτωσε» μεν και την Κύπρο από την άτακτη χρεωκοπία,  την οδηγεί όμως με ασφάλεια στο …απάνεμο λιμάνι της οργανωμένης και με Γερμανική τάξη και πειθαρχία «αναδιάρθρωσης του χρέους της»! Ο θαυμασμός μου έγκειται τόσο στον εντυπωσιακό σχεδιασμό των σκηνοθετών όσο και στην άριστη εκτέλεση, των πρωταγωνιστών της διεθνούς υπερπαραγωγής, με τίτλο, «τα πειραματόζωα της νέας τάξης πραγμάτων». Με ένα σμπάρο χτυπήθηκαν πολλά τρυγόνια αφού με το σμπαράλιασμα της απλής λογικής επιτεύχθηκαν όλα όσα παρατίθενται παρακάτω.

Πρώτον, πετσοκόβονται όλες οι καταθέσεις, άνω των 100000 ευρώ, αποκαθιστώντας την δικαιοσύνη αφού όλοι οι μικροκαταθέτες, ανακουφισμένοι πλέον, θα στηρίξουν ή θα ανεχτούν έστω και διστακτικά την σημερινή απόφαση. Η απόφαση αυτή πλήττει τις καταθέσεις των «κακών» Ρώσων, των ενοχλητικών Βρετανών (θυμίζω εκτός ευρώ που απειλούσαν με δημοψήφισμα εξόδου από την Ευρωζώνη) αλλά και Ελλήνων κεφαλαιούχων που μετέφεραν, τρομαγμένοι και για μεγαλύτερη «ασφάλεια», το βιος τους στις Κυπριακές τράπεζες ενώ «αποδείχτηκε περίτρανα», η άρνηση της Ρωσίας να βοηθήσει την Κύπρο, εξανεμίζοντας τις προσδοκίες Ελλήνων και Κυπρίων!

Δεύτερον, «αποκάλυψε» με τρανταχτό τρόπο πως δεν μπορεί κανείς να αντιδράσει αλλά οφείλει, χωρίς αντιρρήσεις, να υποκύπτει στις διαταγές και τις ορέξεις των «αφεντικών» της Ευρώπης και κατ’ επέκταση των πραγματικών κυρίαρχων του πλανήτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ψυχολογία, των απανταχού υποψήφιων υποτακτικών της Νέας τάξης πραγμάτων. Να θυμίσω εδώ πως κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και πριν βομβαρδιστεί η πρώην Γιουγκοσλαβία, ο λαός της ενημερώνονταν, επί δυο 24ωρα, με ρίψη προκηρύξεων από τα αεροπλάνα των επιτιθέμενων πως δεν έχει καμμία πιθανότητα, να αντισταθεί και επομένως έπρεπε να παραδοθεί με το αποτέλεσμα της προπαγάνδας γνωστό.
Τρίτον, «δικαίωσε» τους ρεαλιστές Έλληνες πολιτικούς και κυρίως τον επισκέπτη καθηγητή του Harvard, τον πληθωρικό Θεσσαλονικιό του όλου ΠΑΣΟΚ και τον ψηλό διοπτροφόρο χορευτή, απόγονο μιας μάλλον προδομένης γιαγιάς, με τις συγκλονιστικές διηγήσεις της οποίας μεγαλώσαμε οι παλαιότεροι και που δεν μπορεί δυστυχώς, να μας αποκαλύψει την σχεδόν βέβαιη απογοήτευσή της, από τον επίδοξο …ποιητή και λογοτέχνη απόγονό της.

Τέταρτον, αποπροσανατόλισε τους Έλληνες πολίτες, από το δικό τους δράμα καθώς έστρεψε την προσοχή στην μαρτυρική Κύπρο ενώ η «υπεύθυνη» κυβέρνησή τους, σε δυο βδομάδες θα κληθεί, να αποφασίσει και «νέα μέτρα», εις βάρος του ήδη εξαντλημένου και αφυδατωμένου Ελληνικού λαού. Η απόφαση των προθύμων και ρεαλιστών Ελλήνων πολιτικών θα είναι πλέον ευκολότερη αφού θα δείχνουν στους τρομαγμένους Έλληνες τον παραδειγματικό εξευτελισμό των Κυπρίων που υφίστανται από την «ανευθυνότητα» των βουλευτών τους.
Πέμπτον, δίνει το δικαίωμα στους Κυπρίους «λεβέντες» βουλευτές, να ισχυριστούν πως γλύτωσαν τουλάχιστον τις καταθέσεις κάτω από 100000 ευρώ από το κούρεμα των καταθέσεών τους.
Έκτον, εξετέθη η Κυπριακή Εκκλησία που ομολόγησε μέσω του αρχιεπισκόπου της πως κατέχει τεράστια περιουσία που την διαθέτει ολόκληρη στην υπηρεσία του Κυπριακού Κράτους, προφανώς για να την διαχειριστούν και εκμεταλλευτούν οι τροϊκανοί υπάλληλοι και πως οι Κύπριοι έμαθαν να ζουν και με σπατάλες αλλά θα επιβιώσουν και φτωχικά. Είπε ακόμη πως η Εκκλησία έχασε ….100.000.000 ευρώ που είχε …επενδύσει σε ομόλογα, προκαλώντας αρνητικά αλλά δυστυχώς (θεωρώ) δικαιολογημένα όλους, καλοπροαίρετους και κακοπροαίρετους, να αναρωτηθούν, σε ποιο σημείο του Ευαγγελίου ορίζεται ο ρόλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας ως …μεγαλοεπενδυτή που μάλιστα θα κάνει και …μηνύσεις σε όλους όσοι πρέπει να κάτσουν στο …σκαμνί! Με πολλή συστολή θα αξιολογούσα πως ίσως ο συγκεκριμένος Ιεράρχης πρέπει, να αναθεωρήσει τον τρόπο της αντίδρασής του αφού το μόνο που φαίνεται να καταφέρνει, είναι πρόσκαιρες κοσμικές εντυπώσεις που είμαι βέβαιος πως στην πραγματικότητα δεν θα έπρεπε να τον ενδιαφέρουν.
Όλα τα παραπάνω κι άλλα πολλά θα μπορούσα να αναφέρω. Δυστυχώς όμως η αλήθεια, για όποιον δεν εθελοτυφλεί ή για όποιον δεν επιθυμεί, να άγεται και να φέρεται από την παραπληροφόρηση, είναι μάλλον ξεκάθαρη. Κανείς δεν μπορεί, να εξηγήσει τα γεγονότα σωστά, παρά μόνον όποιος γνωρίζει ή προσπαθεί να ανακαλύψει, πρώτον ποιοι παίρνουν και επιβάλλουν τις αποφάσεις και δεύτερον, να εξηγήσει τα κίνητρα αυτών που κατευθύνουν τις εξελίξεις.

Αν λοιπόν πιστεύει κανείς πως οι Γερμανοί αποφασίζουν, πλανάται πλάνην οικτράν! Όποιος μέμφεται Μέρκελ και Σόιμπλε, την Ρουμάνα …«Δρακουλέσκου» και τον κυνικό Τόμπσεν του ΔΝΤ ως υπευθύνους που κατέστη η Ελλάδα προτεκτοράτο και η Κύπρος αποικία, απλώς κοιμούνται ύπνο βαθύ. Όσοι τέλος κατηγορούν ως προδότες και δοσίλογους, τους Έλληνες και Κυπρίους πολιτικούς απλά τους υπενθυμίζω πως η εκλογική πλειοψηφία των δυο λαών, τους εξέλεξαν γιατί προφανώς έκριναν πως αυτοί θα τους αντιπροσώπευαν αποτελεσματικότερα.

Όλοι οι παραπάνω προαναφερόμενοι, ξένοι και Έλληνες κομπάρσοι, είναι απλοί εντολοδόχοι καλά κρυμμένων (μισ)ανθρώπων αφεντικών και συμβασιούχοι έργου της παγκοσμιοποίησης που τους ανατέθηκε ως υπεργολαβία! Για να επιτευχθεί όμως το έργο τους, κάποια δεδομένα προϋποτίθενται. Πρώτον, η εξάλειψη υψηλών ιδανικών, πράγμα που επετεύχθη, με το διαχρονικό ροκάνισμα όλων των υψηλών αξιών και με τη βοήθεια των κάθε είδους θεαμάτων αλλά κυρίως της τηλεόρασης ενώ καθοριστική υπήρξε και η συμβολή της ακρωτηριασμένης  παιδείας, με υπηρέτες τους ταλαιπωρημένους και εξευτελισμένους λειτουργούς της. Δεύτερον, η κατασκευή άλλων συνδετικών «αξιών» όπως το κυνήγι του χρήματος, της ευμάρειας και της δόξας, με παράλληλο ερεθισμό των πιο χαμηλών ενστίκτων των ανθρώπων, με τα ίδια εργαλεία κατεδάφισης των υψηλών ιδανικών που αναφέρθηκαν πριν. Τρίτον, το οικονομικό στραγγάλισμα όλων των λαών αφού αν υπάρχει έστω και ένας ισχυρός, αποκλείεται να συναινέσει στην αποποίηση της πρωτοκαθεδρίας του.

Επειδή όμως γνωρίζουν πολύ καλά, οι σχεδιαστές του παγκόσμιου συστήματος διακυβέρνησης πως το πολίτευμα αυτό απέχει παρασάγγας από την δημοκρατία, κεφαλαιώδους σημασίας στόχος είναι ο ασφυκτικός έλεγχος και της αναπνοής ακόμη των μελλοντικών υπηκόων τους. Η κορύφωση συνεπώς θα επέλθει (ή αλλιώς θα παίξουν τα ρέστα τους) περί τον Μάιο όταν η προϋπόθεση για τη δόση του Μαϊου θα είναι το νέο φορολογικό, το οποίο «θα πατάξει τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά» αφού θα προβλέπει την «παρακράτηση του ΦΠΑ στην πηγή» μέσω της περιβόητης φοροκάρτας, την οποία κάποιοι χλευάζουν ενώ αρκετοί νομίζουν πως ξεχάστηκε ή πως είναι φαντασίωση ορισμένων συνομοσιολόγων αλλά σύντομα δυστυχώς για την Ελλάδα μας θα διαψευστούν οικτρά.

Και σε όσους Χριστιανούς αναφέρονται στην παρέμβαση του Θεού που «δεν θα το επιτρέψει», τους προτρέπω, να κοιταχθούν στον πνευματικό καθρέπτη τους, με πρώτο και καλύτερο εμένα. Αν ζυγιστούν και δεν βρεθούν πνευματικά ελλειποβαρείς ας συνεχίσουν να προσεύχονται και να επιζητούν τη βοήθεια του Θεού. Αν όμως ευρεθούν κακόπιστοι, καχύποπτοι, κατακρίνοντες και αυστηροί με τους άλλους, φιλάργυροι, αλαζόνες, βλάσφημοι, πόρνοι, μοιχοί, μέθυσοι, εύκολα οργιζόμενοι εναντίον αλλήλων, κοινωνικά ανάλγητοι και ψυχροί στην δοκιμασία των συνανθρώπων τους, ας αναλογιστούν πως ο μειλίχιος Κύριος που επικαλούνται και βεβαιώνουν πως θα μας βοηθήσει, ενώ συγχωρούσε πάντες τους αμαρτωλούς, «οργιζόταν» μόνο εναντίον των υποκριτών!

Κλείνω επισημαίνοντας πως δεν συμβιβάζεται ο αχταρμάς της παγκοσμιοποίησης με υψηλά ιδανικά αφού για να επιτευχθεί η παγκόσμια ένωση των λαών, είναι προτιμότερη η σύγκλιση των ανθρώπων προς τα κάτω αφού η προσχώρησή τους σε υψηλότερου επιπέδου ιδανικά απαιτεί χρόνο κι αυτός τελείωσε, για τους βιαστικούς και αλαζόνες οραματιστές της. Όμως ας γνωρίζουν πως η λαϊκή σοφία που ισχυρίζεται πως «όποιος βιάζεται σκοντάφτει», σπάνια πέφτει έξω. Και πως ο ζωντανός πράγματι Θεός μας μπορεί να παρέμβει αποφασιστικά, μόνο όμως αν το επιθυμήσουμε και το «απαιτήσουμε» απ’ Αυτόν πραγματικά! Όχι με υπερφίαλους λόγους και ψευτοπαλληκαρισμούς αλλά με πολλή προσευχή, νηστεία, ελεημοσύνη, αγάπη στον συνάνθρωπο, κατανόηση στις αδυναμίες του, πίστη στη δύναμη της ειλικρινούς μετάνοιας και στο μυστήριο της εξομολογήσεως και της Θείας Κοινωνίας. Σας προλαβαίνω λέγοντας πως τις παραπάνω προτροπές, τις απευθύνω πρωτίστως σε μένα αφού αφορούν κυρίως τον γράφοντα. Όμως το πρώτο βήμα κάθε θεραπείας, είναι η θαρραλέα παραδοχή της αρρώστιας από τον ασθενή και όχι η αποφυγή των ...εξετάσεων  εξαιτίας του φόβου μήπως αποκαλυφθεί το πρόβλημα!
Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου