Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ... !!!

Sun: Φάμπρικα εικονικών γάμων με Ελληνίδες για μετανάστες στη Βρετανία

Κύκλωμα με έδρα την Αθήνα προσφέρει Ελληνίδες νύφες επί πληρωμή για εικονικούς γάμους με εκτός ΕΕ μετανάστες που θέλουν να αποκτήσουν δικαίωμα παραμονής στη Βρετανία, αποκαλύπτει ρεπορτάζ της εφημερίδας Sun.

Κύκλωμα με έδρα την Αθήνα προσφέρει Ελληνίδες νύφες επί πληρωμή για εικονικούς γάμους με εκτός ΕΕ μετανάστες που θέλουν να αποκτήσουν δικαίωμα παραμονής στη Βρετανία, αποκαλύπτει ρεπορτάζ της εφημερίδας Sun.

Η έρευνα της εφημερίδας εντόπισε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην Αθήνα που λειτουργεί ως κέντρο της επιχείρησης. Ως εγκέφαλος φέρεται ένας Νιγηριανός που περιγράφει τη διαδικασία της απάτης στο ρεπόρτερ της Sun, ο οποίος έχει δηλώσει ότι αναζητά νύφη για φίλο του στη Βρετανία.

Το κόστος για την «πρόσληψη» της νύφης, το ταξίδι της στη Βρετανία και τα απαραίτητα έγγραφα ανέρχεται σε 8.000 λίρες, περίπου 9.250 ευρώ. Η εικονική νύφη συνήθως ταξιδεύει στο Λονδίνο για το γάμο, επιστρέφοντας στην Ελλάδα μετά από λίγες μέρες.

Όπως εξηγεί ο Νιγηριανός και ο συνεργάτης του, οι γυναίκες τις οποίες προμηθεύουν στους πελάτες τους ως νύφες γνωρίζουν τι πρέπει να πουν στις βρετανικές αρχές για να δικαιολογήσουν την απόφαση να παντρευτούν. Στην περίπτωση της 21χρονης που προσφέρθηκε στο ρεπόρτερ της Sun ως νύφη για τον εικονικό φίλο του, αναφέρεται το σενάριο της γνωριμίας μέσω διαδικτύου.

Μετά τη γνωριμία με την επίδοξη νύφη ακολούθησε η γνωριμία του ρεπόρτερ με τον Έλληνα δικηγόρο που είναι πρόθυμος έναντι αμοιβής να ετοιμάσει τα δικαιολογητικά για τον εικονικό γάμο, τον οποίο ο ίδιος περιγράφει ως «λευκό γάμο». Μειδιώντας ο δικηγόρος σχολιάζει ότι ναι μεν δεν πρόκειται για νόμιμη πρακτική, αλλά ότι μπορεί να την κάνει κάποιος να μοιάζει νόμιμη με τα απαραίτητα έγγραφα.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ανάλογη απάτη με νύφες επί πληρωμή που προέρχονται από τη Βουλγαρία και την Πορτογαλία.

Η απάτη βασίζεται στην απόκτηση του δικαιώματος παραμονής στη Βρετανία από πολίτες τρίτων χωρών όταν ο/η σύζυγός τους κατάγεται από άλλη χώρα-μέλος της ΕΕ. Μετά τη συμπλήρωση πενταετούς συνεχούς διαμονής στη Βρετανία αποκτάται το δικαίωμα κατάθεσης αίτησης για μόνιμη διαμονή.

Κατά την εφημερίδα, πρόθεση όσων αναζητούν Ευρωπαία νύφη είναι να εκμεταλλευτούν το «γενναιόδωρο» σύστημα κοινωνικών επιδομάτων της Βρετανίας. Σημειώνεται ότι κατά το 2011 στην αρμόδια Υπηρεσία Συνόρων Ην. Βασιλείου αναφέρθηκαν 1.740 ύποπτοι γάμοι, ακόμα και μεταξύ συζύγων που δεν μιλούσαν κοινή γλώσσα.

Η Sun δηλώνει ότι έχει καταθέσει τα στοιχεία της έρευνάς της στις αρχές των χωρών στις οποίες δραστηριοποιούνται τα κυκλώματα αυτά.
skai.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου