Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Αθώος ο Κασιδιάρης



«ΤΡΙΒΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ»
 
Αθώος ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης λόγω αμφιβολιών, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου. Το κατηγορητήριο είχε….

στηριχθεί αποκλειστικά στη μαρτυρία της κας Βαβαγιάννη, η οποία αποδυναμώθηκε από τις καταθέσεις των μαρτύρων.
Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση δεκάδες μέλη του κόμματος φώναζαν συνθήματα και υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα τον βουλευτή.

Η πρόταση του εισαγγελέα
Την απαλλαγή του Ηλία Κασιδιάρη ζήτησε νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας κατά τη δίκη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για την υπόθεση της εμπλοκής του στην επίθεση και τη ληστεία που έγινε σε βάρος μεταπτυχιακού φοιτητή στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου το 2007.
Πιο συγκεκριμένα ο εισαγγελέας κ. Πρασάς πείστηκε από τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου και το άλλοθι που προέβαλλε ότι την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα βρισκόταν στο νοσοκομείο «Metropolitan» ως ιατρικός επισκέπτης, όπως είπε «αποδείχτηκε από την ακροαματική διαδικασία ότι είχε προγραμματισμένο ραντεβού στο νοσοκομείο, στο οποίο πήγε με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο» κάτι που βεβαίωσαν και ένας από τους μάρτυρες που κατέθεσαν που τον συνάντησε στο παρκινγκ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.
Ο εισαγγελέας θεωρεί ότι υπάρχουν ανακρίβειες στην κατάθεση της πανεπιστημιακού Μαίρης Βαβαγιάννη, η οποία είχε συγκρατήσει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι δράστες της επίθεσης.
Εντούτοις, ο ισχυρισμός πως τα άτομα αυτά έφεραν ρόπαλα που έπειτα χρησιμοποίησαν, δεν συνάδει με την ιατροδικαστική έκθεση, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, που μιλάει για ένα μόνο τραύμα και αυτό στο μηρό του θύματος από μαχαίρι. «Πρόκειται για μια βάναυση επίθεση η οποία είναι καταδικαστέα από όλους μέσα σε αυτή την αίθουσα, την οποία καταδίκασε και ο Ηλίας Κασιδιάρης» τόνισε.
Ο κ. Κασιδιάρης μίλησε για πράξεις αλητείας τονίζοντας «Εγώ τις καταδικάζω χίλιες φορές, τέτοιου είδους πράξεις από κάποιους αλήτες γκρεμίζουν αυτό που προσπαθούμε να χτίσουμε φτιάχνοντας ένα πολιτικό κόμμα». Μάλιστα συνέδεσε την βασική μάρτυρα κατηγορίας σε βάρος του Μ. Βαβαγιάννη, με το ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ανήκει στο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. «Σίγουρα», όπως είπε, «έχει παρτίδες με το indymedia και διασύνδεση με αυτά τα άτομα τα οποία τον έχουν στοχοποιήσει».
Δεν μπόρεσε, ωστόσο, να πει με βεβαιότητα ότι κινήθηκε κακοπροαίρετα η καθηγήτρια ή πείστηκε από τα άτομα αυτά.
Σημειώνεται ότι τη διαδικασία, κατά το μεγαλύτερο μέρος της, παρακολουθούσε από ψηλά ένας άνδρας από το Πακιστάν, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος σε άλλη υπόθεση και μάλιστα χρειάστηκε να διακόψει για λίγα λεπτά η δίκη Κασιδιάρη προκειμένου να εκδικαστεί η υπόθεση του νεαρού αλλοδαπού.
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Δεκάδες μέλη της Χρυσής Αυγής ήταν συγκεντρωμένα εντός και εκτός Εφετείου ενώ “ηταν σε εξέλιξη η δίκη του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη.

ΔΕΙΤΕ  ΤΟ  ΒΙΝΤΕΟ : http://www.youtube.com/watch?v=JueTFd3g1t8&feature=player_embedded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου