Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ... "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ" !!!

Πετάει έξω όλες τις ξένες Τράπεζες ο Πούτιν!

O πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε σήμερα ένα νομοσχέδιο που ψήφισε η Δούμα και παράλληλα ενέκρινε το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, όπως γράφει τ Παρασκήνιο, δεν επιτρέπεται σε καμία ξένη τράπεζα να ανοίξει υποκαταστήματα στη Ρωσία, όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης. Μετά τη σημερινή αλλαγή, οι ξένες τράπεζες από δω και στο εξής, μπορούν να ασκούν δραστηριότητά στη Ρωσία ΜΟΝΟ μέσω θυγατρικών τους εταιρειών, οι οποίες υπόκεινται στη ρωσική δικαιοδοσία.Όπως αναφέρεται σε επεξηγηματικό σημείωμα του νομοσχεδίου, τα υποκαταστήματα ξένων τραπεζών λειτουργούν διαφορετικά από τις θυγατρικές των ξένων τραπεζών, και δεν υπόκεινται σε πλήρη έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές. Δεν είναι υποχρεωμένα να τηρούν αποθεματικά, ή να ενημερώνουν την τράπεζα της Ρωσίας μέσω λογιστικών συστημάτων, ακόμη και ούτε να αποδίδουν μηνιαίες αναφορές στην Τράπεζα της Ρωσίας.

Οι υπερασπιστές του νομοσχεδίου υποστηρίζουν ότι αυτά τα προνόμια των ξένων υποκαταστημάτων μπορούν να μειώσουν την ανταγωνιστικότητα μεταξύ των ρωσικών τραπεζών. Ο νέος νόμος μεταξύ άλλων, τροποποιεί το υπάρχον τραπεζικό θεσμικό πλαίσιο όπως είχε οριστεί μέχρι και το 2015, συμπεριλαμβάνοντας επίσης τις συμφωνίες που είχαν συναφθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου