Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΑΚΗΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΙΣ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ & ΘΑ ΤΑ ΠΩ ΟΛΑ.ΩΧ ! ΩΧ!




Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο οποίος στις 22 Απριλίου θα καθίσει στο εδώλιο για την υπόθεση των «μιζών» από εξοπλιστικά προγράμματα. Ο πρώην υπουργός λίγες ημέρες μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη οκτώ ετών για ελλιπή πόθεν έσχες, αντιμετωπίζει νέα ποινή κάθειρξης έως είκοσι χρόνια. Θα δικαστεί για ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος μαζί με τη νυν, την πρώην σύζυγό του, την κόρη του, τον ξάδερφό του αλλά και τον Γιάννη Σμπώκο.  Μέσα από μια διαδικασία εξπρές, η ανάκριση ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από έξι μήνες...
εκδόθηκε η εισαγγελική πρόταση και το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών σύμφωνα με τον νόμο 4022 που προβλέπει τη διαφθορά στους κρατικούς λειτουργούς. 
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος όταν ενημερώθηκε για την έκδοση του βουλεύματος, φέρεται να είπε στους συνηγόρους του, πως «ήρθε η ώρα τώρα να μιλήσουμε επί της ουσίας». Ο πρώην υπουργός προτίθεται να μοιράσει στους δημοσιογράφους ένα αναλυτικό γραπτό κείμενο το οποίο ετοιμάζει ο ίδιος και στο οποίο θα αναφέρει όλες τις θέσεις του. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει επαναλάβει πολλές φορές άλλωστε πως περιμένει αυτό το δικαστήριο προκειμένου όπως λέει ο ίδιος να βρεθεί ενώπιον του φυσικού του δικαστή και να μιλήσει για όλους και για όλα. 
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση θα δικαστούν 19 συνολικά άτομα περιλαμβανομένου και του Άκη Τσοχατζόπουλου. Το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου τους παραπέμπει σε δίκη για το αδίκημα ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος το οποίο προέκυψε από τις «μαύρες πληρωμές» των «TOR M1» και των υποβρυχίων. Στο βούλευμα υιοθετείται πλήρως η εισαγγελική πρόταση σύμφωνα με την οποία ο πρώην υπουργός είχε σταθερή ροπή προς τη διάπραξη του εγκλήματος του ξεπλύματος μαύρου χρήματος με την τοποθέτησή του σε ακίνητα. 

Με το βούλευμα παραπέμπονται σε δίκη για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση οι:

- Άκης Τσοχατζόπουλος
- Αστέριος Οικονομίδης, επιχειρηματίας στον χώρο των κατασκευών
- Ευφροσύνη Λαμπροπούλου λογίστρια
- Νίκος Ζήγρας, επιχειρηματίας, εξάδελφος του πρώην υπουργού
- Γιώργος Σαχπατζίδης, επιχειρηματίας
- Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του βασικού κατηγορούμενου
- Βίκυ Σταμάτη σύζυγος του βασικού κατηγορούμενου
- Γιάννης Σμπώκος
- Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα, δικηγόρος
- Νίκος Γεωργουλάκης, εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης υπεράκτιας εταιρείας
- Παναγιώτης Σταμάτης, αδελφός της συζύγου του πρώην υπουργού
-Παντελής Ζαχαριάδης, εμφανιζόμενος ως συνιδιοκτήτης υπεράκτιας εταιρείας
-Οράτιος Μελάς, εκπρόσωπος υπεράκτιας εταιρείας
-Κωνσταντίνος Αντωνιάδης
-Σπύρος Χατζηνικολάου, δικηγόρος
-Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, πρώην σύζυγος του Τσοχατζόπουλου
-Φώτης Αρβανιτίδης
-Νίκος Καρατζάς, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ
-Γιώργος Κωνσταντάτος
Απαλλάσσονται από τις κατηγορίες, που τους βαρύνουν, η Αικατερίνη Σταμάτη, θεία της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου και ο Ευτύχιος Ατσοπάρδης, εκπρόσωπος της εξωχώριας εταιρείας «Bluebell», καθώς κρίνεται ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να παραπεμφθούν σε δίκη. Αντίστοιχη πρόταση για τον Ευτ. Ατσοπάρδη είχε υποβάλει και ο εισαγγελέας Εφετών.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου