Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ε, ΤΟΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝΑ !!!

Ένα φλιτζάνι ειδικό για… μουστακαλήδες!

 

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι αυτός που έχει μουστάκι και θέλει να απολαύσει ένα ζεστό ρόφημα σε φλιτζάνι πρέπει στη συνέχεια να...σκουπίσει τα υγρά από τις… τρίχες του;

Πάνω σε αυτό προβληματίστηκε ένας Βρετανός αγγειοπλάστης το 1860 και προσπάθεια στην προσπάθεια ανακάλυψε το ειδικό φλιτζάνι για… μουστακαλήδες. Ο Harvey Adams, που γεννήθηκε το 1835, μεγάλωσε σε μια εποχή όπου ανθούσαν τα… μουστάκια ανάμεσα στους ευγενείς της εποχής αλλά όλοι αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα:
Μόλις πήγαιναν να πιουν μια γουλιά ζεστό καφέ ή τσάι… τους έβγαινε ξινό και ποτέ δεν μπορούσαν να απολαύσουν όπως επιθυμούσαν το ρόφημά τους. Ο λόγος; Το μουστάκι, καλοφτιαγμένο και περιποιημένο, γινόταν χάλια από τον ατμό και τα υγρά, ενώ ήταν ιδιαίτερα ενοχλητική η αίσθηση ότι… τρίχες ακουμπούσαν στο ρόφημα! Έτσι ο Harvey δεν άργησε να γίνει ο «σωτήρας» τους, καθώς ανακάλυψε το περίφημο »the moustache cup» ή αλλιώς το «φλιτζάνι με μουστάκι»! Στη μία πλευρά του φλιτζανιού ένα πρωτότυπο… κράσπεδο δημιουργήθηκε όπου επάνω «αναπαυόταν» το μουστάκι και ο μουστακαλής κύριος αισθανόταν πια περισσότερο άνετα με τις… τρίχες του!


Ο καφές ή το τσάι έρρεαν μέσα από το άνοιγμα χωρίς να αγγίζουν το μουστάκι και η απόλαυση ήταν μεγαλύτερη. Η εφεύρεση εξαπλώθηκε με ταχύτητα στην Ευρώπη και ο Harvey σύντομα έγινε πάμπλουτος. Στις μέρες μας κατασκευάζονται παρόμοια φλιτζάνια από διάφορες εταιρείες ανά τον κόσμο, αλλά σε περιορισμένο αριθμό, καθώς μεταξύ 1920 και 1930 τα μουστάκια άρχισαν να φεύγουν από τη μόδα και κατ’ επέκταση και τα… φλιτζάνια τους. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο κύριος Harvey δεν είχε καν μουστάκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου