Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Πυρά Κακλαμάνη κατά Στουρνάρα, Προβόπουλου και ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτοί που βούλιαξαν την Εμπορική θα σώσουν την Ελλάδα;»




Δέσμια ισχυρών επιχειρηματικών, τραπεζικών και εκδοτικών συμφερόντων παραμένει η χώρα και, αν αποφασίσουν, θα ρίξουν και την κυβέρνηση Σαμαρά, όπως έκαναν και με αυτή του Γ. Παπανδρέου, υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης, εξαπολύοντας, παράλληλα, δριμύτατη επίθεση εναντίον του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλου. «Οι δύο αυτοί κύριοι βούλιαξαν την Εμπορική Τράπεζα. Θα σώσουν ολόκληρη την Ελλάδα;», ανέφερε χαρακτηριστικά . Μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από το έργο της κυβέρνησης, «ιδιαίτερα από το οικονομικό επιτελείο». ..
Και συνέχισε λέγοντας ότι «η χώρα - ακριβώς γιατί υπονομεύτηκε από την άνοιξη του 2010 η προσπάθεια να διασωθεί -παραμένει έκτοτε δέσμια των πιο ισχυρών συμφερόντων. Αυτά είναι τα συμφέροντα τραπεζιτών, των μεγάλων επιχειρηματιών, περιλαμβανομένων των επιχειρηματιών των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων και των μεγάλων τηλεοπτικών μέσων. Καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί όταν αυτοί θα αποφασίσουν να τη ρίξουν. Αυτό έγινε με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτό θα γίνει και με την κυβέρνηση Σαμαρά, αν πει αύριο ο Σαμαράς κύριε Στουρνάρα, κύριε Προβόπουλε τι προσφέρετε στον τόπο; Ότι προσφέρατε στην Εμπορική; Όπως είναι γνωστό και οι δύο αυτοί κύριοι βούλιαξαν την Εμπορική Τράπεζα. Θα σώσουν ολόκληρη την Ελλάδα;».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ακόμα ότι «υπάρχουν στρώματα που αυτή τουλάχιστον τη στιγμή δεν πεινούν. Είναι αυτοί που δεν ήταν στην πλατεία, γιατί στην πλατεία Συντάγματος ήταν οι πεινασμένοι, οι πραγματικά αγανακτισμένοι. Γιατί μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη ήταν δεξιά οι φασίστες και αριστερά με τις γαλάζιες σημαίες αυτοί τότε που με τη γραμμή της ΝΔ υπονόμευαν. Μην τα ξεχνάμε αυτά. Ο λαός πρέπει να καταλάβει ότι σε αυτή τη μάχη, που δίδεται τρία χρόνια, κάποιοι από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να πέτυχαν να υπονομεύσουν απέχοντας ή βάλλοντας και υπονομεύοντας καθαρά».

Τόνισε δε ότι «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προσδοκά και να προσβλέπει, μέσα από τον αγώνα του, να δικαιωθεί και να σωθεί η πατρίδα. Η άλλη επιλογή είναι να θέλεις να δικαιωθείς, αν καταστραφεί η πατρίδα». Διευκρίνισε, πάντως ότι «δεν αναφέρομαι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Κακλαμάνης υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πορευθεί «με τους απλούς ανθρώπους του μόχθου, τους ανθρώπους, που με τον ιδρώτα τους έτρωγαν και τρώνε το ψωμί τους. Όχι με τα διάφορα συμφέροντα, τα οποία λυμαίνονται τον τόπο και δυστυχώς αυτά επωφελήθηκαν και στη διάρκεια της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ διότι το κίνημά μας απλώθηκε πολύ, και αυτό διευκόλυνε, και από τους φεγγίτες και από τα παράθυρα, πολλοί να μπουν στις γραμμές μας. Τώρα αρκετοί λωποδύτες έχουν πάρει το δρόμο τους για την Κουμουνδούρου».

Ο κ. Κακλαμάνης άφησε, επίσης, αιχμές για την χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον και για «τραμπουκισμούς » στις εκλογές. «Και τα ίδια δείγματα δίνουν και από την δεξιά και τη λεγόμενη αριστερά και μέσα στη Βουλή. Δεν τολμάς να μιλήσεις, σε βρίζουν. Αυτή τη δημοκρατία ετοιμάζουν δεξιά και αριστερά για την επόμενη ημέρα του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, εμφανίστηκε αρνητικός για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με την Κουμουνδούρου.




ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/pura-kaklamani-kata-stournara.html#ixzz2MsQduyyQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου