Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

ΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΝΟΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ" ΚΡΙΣΗ !!!

Έλληνες φοιτητές δεν είχαν ιδέα για τη μάχη του Μαραθώνα!

Αίσθηση και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην πανεπιστημιακή κοινότητα, και όχι μόνο, το περιστατικό που αποκάλυψε ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Δονάτος Παπαγιάννης. 

Ο καθηγητής ρώτησε 300 φοιτητές για τη Μάχη του Μαραθώνα και έλαβε απάντηση μόνο από μία φοιτήτρια και μάλιστα αλβανικής καταγωγής.

Σύμφωνα με την «Espresso» ο καθηγητής περιέγραψε το τραγελαφικό περιστατικό ως εξής: ''Το μάθημα γίνεται σε προχωρημένο εξάμηνο του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης. Το παρακολουθούν περίπου 300 φοιτητές. Υπό προθεσμία δηλαδή, νέοι επιστήμονες".

Ενώ συνέχισε λέγοντας: ''Κάποια στιγμή ο λόγος στρέφεται στον Μαραθώνιο. Ρώτησα με την ευκαιρία τους φοιτητές να μου πουν, λόγω ποιου γεγονότος οργανώνεται ο συγκεκριμένος αγώνας δρόμου. Άκρα του τάφου σιωπή. Ουδεμία απάντηση''.

Ο καθηγητής δε θέλησε να συνεχίσει το μάθημα και επέμεινε ρωτώντας τους φοιτητές σε ποιο ιστορικό γεγονός αναφέρονται. Συνέχισε να λαμβάνει τη σιωπή του ακροατηρίου, όταν ένα και μόνο χέρι υψώθηκε για να δώσει την απάντηση.

Ο καθηγητής μαρτυρά πως νιώθει μία ελαφριά εκτόνωση. ''Ευτυχώς γνωρίζει ένας. Σώθηκε η τιμή του πανεπιστημίου'' σκέφτηκε.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος: ''Ήταν φοιτήτρια με άψογη εκφραστική λεπτότητα, η οποία με καταπληκτική ακρίβεια περιέγραψε τα γεγονότα της Μάχης του Μαραθώνα. Ένιωσα μία κρυφή αγαλλίαση''.

Θέλησε να την επιβραβεύσει και τη ρώτησε το όνομά της και τον τόπο καταγωγής με τον ενδόμυχο φόβο μήπως ήταν από το Μαραθώνα. ''Με έμφυτη ταπεινότητα μου απάντησε: Με λένε Συλβάνα και είμαι από την Αλβανία'', προσθέτει ο ίδιος χαρακτηριστικά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου