Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Τα λιμάνια θέλουν να αγοράσουν τώρα οι Τούρκοι μετά τις μαρίνες.




Ενδιαφέρον για το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, εκφράζει ο φιλικά προσκείμενος στην κυβέρνηση Ερντογάν, Τούρκος επιχειρηματίας Χαμντί Ακίν, διευθύνων σύμβουλος του τουρκικού ομίλου «Akfen», ο οποίος δηλώνει πως ο όμιλός του «θα εξετάσει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο θέμα των λιμανιών».
«Σκεφτόμαστε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας», είπε ο Χ. Ακίν σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή»

και ανέφερε πως ο όμιλός του θα παρακολουθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι «δεν θα πρέπει να θεωρηθεί έκπληξη αν ενταχθούμε σε αυτό το πλαίσιο, αγοράζοντας κάτι μικρό ή μεγάλο».


Ο Χ. Ακίν εκτίμησε ότι «θα είναι επιτυχία εάν μέχρι το 2015 γίνουν στην Ελλάδα ιδιωτικοποιήσεις της τάξης των 70 δισ. δολαρίων» και σημείωσε: «Οι ιδιωτικοποιήσεις μπορούν να εκληφθούν και ως κοινωνικό πρόγραμμα. Νομίζω ότι η Αθήνα το έχει δεχθεί αυτό. Οι Έλληνες ήταν αντίθετοι. Η λέξη αγορά εκνευρίζει τους ανθρώπους». Γνωστός με τις αγαστές σχέσεις του με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Χαμντί Ακίν και ο όμιλός του δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως τα λιμάνια, οι κατασκευές, οι θαλάσσιες μεταφορές, η ενέργεια και η αγορά ακινήτων.

Ο όμιλος «Akfen» ελέγχει το 8% της εταιρείας «TAV», η οποία διαθέτει τα αεροδρόμια Κωνσταντινούπολης, Άγκυρας, Σμύρνης και Αττάλειας. Ο Χ. Ακίν είναι διευθύνων σύμβουλος της «TAV». Ο όμιλος «Akfen» συμμετέχει, επίσης, με ποσοστό 21% στην κατασκευαστική εταιρεία της «TAV», ενώ έχει αγοράσει από το δήμο Κωνσταντινούπολης το 30% της εταιρείας «IDO», η οποία δραστηριοποιείται στις θαλάσσιες μεταφορές (ταχύπλοα πλοία). Ο όμιλος «Akfen» ελέγχει επίσης το αεροδρόμιο της Μερσίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου