Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Βενιζέλος: Εγκλωβισμένος στο ΠΑΣΟΚ και πολιορκημένος ως πρόεδρος

 
 
Οι «σημιτικοί» και οι «παπανδρεϊκοί» δεν επιτρέπουν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει πρωτοβουλίες και να ακολουθήσει την πολιτική του
Βενιζέλος: Εγκλωβισμένος στο ΠΑΣΟΚ και πολιορκημένος ως πρόεδρος
Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες βδομάδες στον όροφο που εδρεύει το γραφείο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, στην Ιπποκράτους. Άνθρωποι που μπαινοβγαίνουν συχνά πυκνά στο γραφείο του, μιλούν για την σταδιακή αλλαγή συμπεριφοράς του κ. Eυάγγελου Βενιζέλου. Όσοι τον ξέρουν καλά λένε ότι "έχει χάσει το κέφι του. Έχει πάψει να είναι κοινωνικός όπως ήταν στο παρελθόν πριν αναλάβει την αρχηγία του κόμματος".

Πολλοί αποδίδουν την πεσμένη ψυχολογία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο γεγονός ότι "έχει παραδοθεί κατά κάποιον τρόπο στην ματαιότητα". Βλέπει τα ποσοστά του κόμματος να βαίνουν συνεχώς συρρικνούμενα, γεγονός που έχει κινητοποιήσει φυγόκεντρες δυνάμεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Στελέχη που κάποτε δήλωναν "σκληροί βενιζέλικοί" έχουν αρχίσει να αποφεύγουν να ταυτίζονται με τις δηλώσεις και την γραμμή που ακολουθεί ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο καθένας προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις από τον κ. Βενιζέλο, μέχρι να δει προς τα πού πάει το πράγμα και ποιος θα είναι ο πιθανός επικρατέστερος υποψήφιος που θα πάρει την πρωτοβουλία να "σπάσει τον φαύλο κύκλο ηττοπάθειας".

Ποιος όμως θα είναι αυτός; Κανείς δεν ξέρει.
Άλλοι βλέπουν την έντονη κινητικότητα του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο παρασκήνιο ενώ άλλοι προσβλέπουν στην κ. Άννα Διαμαντοπούλου, που μπορεί να βρίσκεται αυτήν την στιγμή εκτός κοινοβουλευτικής "αρένας", το βέβαιο είναι ότι διατηρεί τις αρχηγικές της φιλοδοξίες!
Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος δείχνει να έχει χάσει μεγάλο ποσοστό της αποδοχής που είχε παλαιότερα μέσα στο "Κίνημα" ενώ η μέχρι στιγμής αποτυχημένη προσπάθειά του να ηγηθεί του δικού του κόμματος έχει επηρεάσει αρνητικά την όλη του εικόνα. Από την μεριά του, ο κ. Γιάννης Ραγκούσης θεωρείται αμελητέα δύναμη στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ χωρίς αξιόμαχη εσωκομματική ομάδα.

Για όλα αυτά είναι φυσικά ενήμερος ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Όμως η δικαιολογήμένη δυσπιστία με την οποία αντιμετωπίζει μεσαία και ανώτερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, λειτουργεί διασπαστικά. Κάθε μήνας που περνά μεγαλώνει η ανασφάλεια του κ. Βενιζέλου για τον φόβο αποσκίρτησης στελεχών που μέχρι σήμερα τον στήριζαν.
Περιμένουν να... "ορμήξουν"!
Πληροφορίες του "Newsbomb.gr" λένε ότι οι ομάδες των κ.κ. Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένες από τον τρόπο που ο Βενιζέλος διαχειρίζεται τις εσωτερικές υποθέσεις του ΠΑΣΟΚ. Άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά και εκ των έσω τις ισορροπίες στο ΠΑΣΟΚ έλεγε χαρακτηριστικά ότι "ο πιθανός εξαναγκασμός της κυβέρνησης για λήψη πρόσθετων σκληρών μέτρων, δεν θα συμπαρασύρει στο πέρασμά του μόνο τον κυβερνητικό συνασπισμό αλλά και την καρέκλα του Βενιζέλου στο κόμμα". Η φράση αυτή αποτυπώνει πλήρως την στάση αναμονής που κρατούν οι ομάδες στο ΠΑΣΟΚ περιμένοντας ακόμα ένα στραβοπάτημα του Βενιζέλου για να... "ορμήξουν".

Αυτό το πολύ βαρύ κλίμα είναι ίσως ο λόγος που- όπως λένε- "ο κ. Βενιζέλος περνάει μία περίοδο ελαφράς κατάθλιψης", γεγονός που έχει συντελέσει στην αύξηση του βάρους του, όπως έχουν παρατηρήσει πολλοί... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου