Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ... !!! ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ;;; ΑΞΙΟΣΥΜΠΑΘΗΤΟΙ !!!

Πάνω από 2,500 κρατούμενους παλαιστίνιους σε σύγχρονα ‘στρατόπεδα Άουσβιτς’ βρίσκονται στο Ισραήλ.



Άστον: Το Ισραήλ να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον κάλεσε σήμερα το Ισραήλ να σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις του σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, την επομένη των βίαιων διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Δυτική Όχθη σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους παλαιστίνιους κρατουμένους που βρίσκονται σε απεργία πείνας.
"Η ΕΕ καλεί την ισραηλινή κυβέρνηση να επιτρέψει την άμεση αποκατάσταση του δικαιώματος των κρατουμένων να δέχονται επισκέψεις από τους οικείους τους και ζητεί τον πλήρη σεβασμό των διεθνών υποχρεώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα έναντι όλων των παλαιστινίων κρατουμένων", αναφέρει η Άστον σε ανακοίνωσή της.
Η ίδια υπενθυμίζει πως "η συχνή προσφυγή του Ισραήλ στο μέτρο της διοικητικής κράτησης" αποτελεί "εδώ και καιρό πηγή ανησυχίας για την ΕΕ".

Η Άστον αναφέρει πως "παρακολουθεί με ανησυχία πληροφορίες για την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του Αϊμάν Σαράουνα, του Σάμερ Ισάουι, του Τζαφάρ Εζεντίν και του Τάρεκ Κααντάν, Παλαιστίνιων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές και πραγματοποιούν μια παρατεταμένη απεργία πείνας".

Οι τέσσερις κρατούμενοι αρνούνται να δεχθούν τροφή --ο ένας απ' αυτούς εδώ και περισσότερο από 200 ημέρες-- σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν την απελευθέρωσή τους.

Δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων με τις ισραηλινές δυνάμεις που πραγματοποιήθηκαν χθες Παρασκευή στη Δυτική Όχθη με την ευκαιρία διαδηλώσεων αλληλεγγύης προς αυτούς τους τέσσερις κρατουμένους που διαμαρτύρονται με την απεργία πείνας τους εναντίον της ισραηλινής πολιτικής της διοικητικής κράτησης και των "κακομεταχειρίσεων".
 
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου