Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΛΛΑΞΕ, 'Η ... !!!

ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΖΕΪΜΠΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ: ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΝ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ


1Ένα βήμα παραπέρα από τα συνηθισμένα, φαίνεται ότι αποτελεί η δημόσια συχγαρητήρια δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν για την εκλογή του Παντελεήμονα Μουτάφη ως Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Αν και αριστερό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μειονοτικός ο βουλευτής του, στη δήλωση που διένειμε το μεσημέρι το Γραφείο της Συντονιστικής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, συγχαίρει το νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη, εξάρει τις αρετές και την προσωπικότητά του και επισημαίνει τη νηφαλιότητα με την οποία προσεγγίζει τις σχέσεις των δύο στοιχεών στη Θράκη, ως γεγονός εξαιρετικό για τη συμβίωση στην περιοχή. Αναλυτικά αναφέρει:

Η εκλογή του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης Παντελεήμονα Μουτάφη στη θέση του Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής είναι μια θετική εξέλιξη.
Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για την εκλογή του και την επιβράβευση του έργου και της εν γένει παρουσίας του στο εκκλησιαστικό αλλά και το κοινωνικό γίγνεσθαι της περιοχής που είχε πάντοτε ως γνώμονα την πραότητα και ανέδειξε έναν άνθρωπο με υψηλά ιδανικά.
Παράλληλα όμως η εκλογή αυτή μας γεμίζει ικανοποίηση καθώς στη γειτονική Ροδόπη θα διακονεί ένας Ιεράρχης, ο οποίος έχει ήδη αποδείξει ότι η παρουσία του συμβάλλει αποφασιστικά στην μετριοπαθή και νηφάλια αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν στις σχέσεις των δύο θρησκειών στην περιοχή. Άλλωστε στο μεγάλο φιλανθρωπικό έργο που αναπτύχθηκε στην Ξάνθη και για το οποίο συνεργαστήκαμε με απόλυτη επιτυχία, είχε κεντρικό ρόλο ο μέχρι πρότινος Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ξάνθης, θέτοντας στο επίκεντρο τον πάσχοντα και τον αδύνατο άνθρωπο, ανεξαρτήτως καταγωγής ή θρησκευτικών πεποιθήσεων.
Είμαι βέβαιος ότι με το νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη, η αρμονική συνύπαρξη και ο διάλογος που κατακτήθηκαν στην Ξάνθη από την τοπική Μητρόπολη και την κοινωνία, θα εδραιωθούν και στη γειτονική Ροδόπη.


Χουσεΐν Ζεϊμπέκ
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ξάνθης

ΠΗΓΗ:   http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=17157:ekpliksi-apo-ze&catid=288:eipan&Itemid=787 

1 σχόλιο:

  1. Δεν άλλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ απλά ο συγκεκριμένος είναι μουσουλμάνος. Ζούμε σε εποχή όπου το Ισλάμ σέβεται πιο πολύ την Εκκλησία από την Αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή