Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ, ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΑΖΩΜΑ


Του ΣΤΑΘΗ*

«Υπάρχουν τα λεφτά» για αυτούς που επιμελούνται «της πατρίδας τον χαμό». Η διευθύνουσα σύμβουλος του Τ.Χ.Σ. (Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος) κυρία Αναστασία Σακελλαρίου αμείβεται με 17.900 € τον μήνα, ήτοι με 215.000 € και κάτι ψιλά κατ' έτος.
Η κυρία Αναστασία Σακελλαρίου ήταν για πολλά χρόνια στέλεχος της Credit Suisse και επ' εσχάτοις διετέλεσε σύμβουλος στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο -τι σύμπτωσις!- ακριβώς τη στιγμή που έγινε το Ταμιευτήριο ταχυδρομικό περιστέρι και πέταξε μακριά απ' τις αγκάλες του Δημοσίου, αφήνοντας στον λαό τα χρέη και πηγαίνοντας στους ιδιώτες τα κέρδη.
Για αυτούς που «ετοιμάζουν της πατρίδας τον χαμό» πάντα «υπάρχουν λεφτά» για να τους δίδονται από εκείνους που επωφελούνται «απ' τον χαμό της πατρίδας».
Η κυρία Σακελλαρίου θα λαμβάνει 17.900 € τον μήνα έως τον Ιούνιο του 2017, όταν ο Μήτσος που τώρα λαμβάνει 586 € μεικτά τον μήνα, τότε θα λαμβάνει 350 € μεικτά. Αν στο μεταξύ δεν έχει μείνει άνεργος. Αυτοί που επιμελούνται αυτήν τη βάσκανο μοίρα για τον Μήτσο, αυτοί που φορολογούν και τα εικονίσματα στα σπίτια, ο κ. Σαμαράς και οι Στουρναροβενιζελοκουβέληδες, αυτοί που σκούζουν ότι δεν υπάρχουν λεφτά, έχουν να δώσουν λεφτά σε εκείνους που κλέβουν τα λεφτά απ' τον λαό.
Στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εκτός της κυρίας Αναστασίας Σακελλαρίου, έχουν τοποθετηθεί κι άλλοι παχυλά αμειβόμενοι εγκέφαλοι, όπως ο κ. Μάριος Κολιόπουλος, αυτός με 15.416 € τον μήνα, ή ο κ. Αναστάσιος Γάγαλης με 13.750 € τον μήνα - αυτόν τον ρίξανε. Παρ' ότι ο άνθρωπος έχει αποδείξει την αξία του ως κατάλληλου για την κατάλληλη θέση, θητεύοντας για πολλά χρόνια στο ΔΝΤ, το οποίον, ως γνωστόν, κάνει κάτι μικρολαθάκια αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ κι εκατομμυρίων ζωών.
Οπως και να 'χει, το σύνολο των αμοιβών των εν λόγω συμβούλων του Τ.Χ.Σ. ανέρχεται ετησίως στα 758.000 ευρώ! Με έναν λόγο, σε τρία χρόνια, λιγότεροι από δέκα άνθρωποι θα εισπράξουν το ισόποσο της περικοπής των κατώτερων συντάξεων που επέβαλε το Μνημόνιο 2! Δηλαδή σε τρία χρόνια λιγότεροι από δέκα άνθρωποι θα έχουν φάει 2 εκατομμύρια 355 χιλιάδες ευρώ, όσα περίπου στερήθηκαν για όλη τους τη ζωή 200.000 μικροσυνταξιούχοι.
Προφανώς ο Θεός έχει ξεμείνει από κεραυνούς.
Αλλοιώς θα είχε πετύχει τον κ. Σαμαρά ή την κυρία Μέρκελ στο «δόξα πατρί» - με τόση αγάπη για την πατρίδα να τους διακατέχει, κάθε άλλο σημείο πρόσκρουσης του κεραυνού θα αδικούσε το μεγαλείο τους.
Δεν είναι απλώς ότι η τρόικα και τα υποχείριά της ξεσκίζουν τους Ελληνες, είναι ότι έχουν αποθρασυνθεί. Αυτοί που οργανώνουν τη φτώχεια μας αμείβονται πλουσιοπάροχα, αυτοί που πλουτίζουν από τη φτώχεια μας, μας βρίζουν κι από πάνω ως διεφθαρμένους, τεμπέληδες, αδιόρθωτους και δεν συμμαζεύεται. Γεωργοί, οδηγοί, φαρμακοποιοί, στρατιωτικοί, γιατροί, δημόσιοι υπάλληλοι, εργάτες, όλοι κατά καιρούς έχουμε απολαύσει την τιμητική μας με λάσπη, χαρακτηρισμούς, συκοφαντίες και ύβρεις. Ωσπου φθάσαμε έως εδώ, για να πάμε ακόμα παρακάτω.
Για κάθε μεροκάματο που μειώνουν, αυτοί που το μειώνουν παίρνουν μπόνους. Από κάθε μείωση αυτοί που κερδίζουν, κερδίζουν περισσότερα.
Αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα είναι τέταρτη στον δείκτη δυστυχίας σε όλον τον κόσμο• και πάει για μιαν ακόμα θλιβερή πρωτιά. Διότι αυτός ο δείκτης μετράει την ανεργία, την αγοραστική δύναμη, τις υποδομές, τη μετανάστευση κι όλα εκείνα τα μεγέθη που στην πατρίδα μας γιγαντώνονται καθημερινώς, οδηγώντας όλο και πιο πολλούς στην απελπισία.
Απελπισία που ουδέποτε θα νοιώσουν τα 17.900 ευρώ που παίρνει η κυρία Σακελλαρίου, ούτε ο κ. Σαμαράς που της τα δίνει...
*Δημοσιεύθηκε στο enikos.gr την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου