Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ Η ΕΛΛΑΣ !!!

Άδεια από την ΕΛ.ΑΣ για να αλλάξεις τα πλακάκια του μπάνιου !

ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ Η ΕΛΛΑΣ !!!
Άδεια από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και από σειρά άλλων υπηρεσιών του Δημοσίου χρειάζεται κάποιος που θέλει να αλλάξει τα πλακάκια στο μπάνιο του, σύμφωνα με πρόσφατη οδηγία που εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και…υπογράφει ο υφυπουργός Στ. Καλαφάτης! 
Ακόμα και σήμερα, ελάχιστοι γνωρίζουν πως με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για να είναι απολύτως νόμιμοι όταν θέλουν να αλλάξουν τα πλακάκια στο μπάνιο πρέπει προηγουμένως να ενημερώσουν το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους!

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΣΑΔΑΣ), στην περίπτωση που κάποιος ιδιοκτήτης εσωτερικού διαμερίσματος θέλει να προχωρήσει σε σχετικές εργασίες, συνολικού κόστους 800 ευρώ, που απαιτούν τέσσερις ημέρες, οφείλει με τον ισχύοντα νόμο 4067/12 να προχωρήσει «σε απλή γνωστοποίηση, των ανωτέρω εργασιών 48 ώρες προς της ενάρξεώς των στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης (ΥΔΟΜ) της περιφέρειας με κοινοποίηση στο Αστυνομικό Τμήμα».

Ομως, όπως υποστηρίζει η διοίκηση του ΣΑΔΑΣ, στα μέσα Ιανουαρίου υπήρξε μια οδηγία επεξηγήσεων του συγκεκριμένου νόμου, στην οποία περιλαμβάνεται και υπόδειγμα εντύπων. Στη συγκεκριμένη οδηγία η απλή «γνωστοποίηση» στην ΥΔΟΜ μετατρέπεται σε «έγκριση»!…
Το είδαμε στο tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου