Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ !!!

Kαι οι Αμερικανοί κατά της δραστικής! ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ




Η μία μετά την άλλη, οι πολιτείες των ΗΠΑ συνειδητοποιούν τους τεράστιους κινδύνους από τα ανώνυμα γενόσημα και θεσμοθετούν περιορισμούς στην κυκλοφορία τους
Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ από τα συνεχιζόμενα προβλήματα στη δημόσια Υγεία που γεννά η χρήση ανώνυμων γενοσήμων, τα οποία παράγονται σε χώρες του τρίτου κόσμου, υπό ανεξέλεγκτες συνθήκες. Ολοένα και εντονότερη κριτική ασκείται στη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας, η οποία επιτρέπει την αντικατάσταση του επώνυμου σκευάσματος που χορηγεί ο γιατρός στον ασθενή με τη συγκεκριμένη πάθηση και το συγκεκριμένο ιστορικό, από τα πάμφθηνα ανώνυμα γενόσημα.


Μάλιστα, πολλές πολιτείες έχουν αρχίσει ήδη να νομοθετούν σοβαρούς περιορισμούς στην ομοσπονδιακή νομοθεσία, η οποία επιτρέπει τη συνταγογράφηση δραστικής, όπως:

-          Απαγόρευση αντικατάστασης του φαρμάκου που συνταγογραφεί ο γιατρός με άλλο, της ίδιας δραστικής, χωρίς τη συναίνεση του ασθενούς.

-          Απαγόρευση αντικατάστασης του φαρμάκου που συνταγογραφεί ο γιατρός με άλλο, της ίδιας δραστικής, χωρίς τη συναίνεση του θεράποντος ιατρού.

-          Αντικατάσταση ενός φαρμάκου από άλλο, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι το δεύτερο θα έχει λάβει συγκεκριμένη άδεια από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκου ότι επιτρέπεται να αντικαταστήσει το πρώτο. Αυτές οι άδειες προβλέπουν πολύ αυστηρότερα κριτήρια απλά από την ύπαρξη της ίδιας δραστικής ουσίας.

-          Υποχρεωτική τήρηση αρχείου από τον φαρμακοποιό και το γιατρό, για όλες τις αντικαταστάσεις φαρμάκων, επί μια πενταετία, ώστε να μπορεί να εντοπιστεί το γενόσημο που προκάλεσε τυχόν πρόβλημα υγείας.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα των New York Times, ήδη η πολιτεία της Βιρτζίνια έχει ψηφίσει σχετική νομοθεσία που θέτει σοβαρούς περιορισμούς στη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας, ενώ αντίστοιχα νομοσχέδια κατατέθηκαν προς συζήτηση σε άλλες οκτώ πολιτείες στη διάρκεια του Ιανουαρίου. Η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα τονίζει πως ο διαρκώς διογκούμενος προβληματισμός προκύπτει από το γεγονός ότι τα ανώνυμα γενόσημα δεν έχουν τις ίδιες ιδιότητες με τα επώνυμα φάρμακα.

Ετσι, δεν μπορούν να διασφαλίσουν ότι η θεραπεία που θα καταλήξει στον οργανισμό του ασθενούς είναι αυτή που έχει συνταγογραφήσει ο θεράπων ιατρός και όχι κάτι διαφορετικό, το οποίο θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο ακόμη και για τη ζωή του πάσχοντος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, προ ολίγων μηνών, ανώνυμο γενόσημο αντικαταθλιπτικό αποσύρθηκε άρον-άρον από την αμερικανική αγορά, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν λειτουργούσε όπως το επώνυμο σκεύασμα, προκαλώντας σοβαρότατες παρενέργειες, οι οποίες έφταναν μέχρι και την πρόκληση τάσεων αυτοκτονίας.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο ανώνυμο γενόσημο είχε λάβει –λανθασμένα, όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε- την έγκριση του πολύ αυστηρού και οργανωμένου Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκου, καταδεικνύοντας την αδυναμία ακόμη και της ισχυρότερης εποπτικής αρχής του κόσμου να ελέγξει τα χιλιάδες ανώνυμα γενόσημα που παράγονται υπό αμφίβολες συνθήκες σε χώρες όπως το Μπαγκλαντές, η Ινδία, το Ισραήλ και η Κίνα και κατακλύζουν την αμερικανική αγορά, με το πρόσχημα της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης. Στην πραγματικότητα, τα ανώνυμα αυτά γενόσημα επιφέρουν τεράστιους κινδύνους στη δημόσια υγεία, η αντιμετώπιση των οποίων προκαλεί, τελικά, αύξηση των δαπανών!

Όπως τονίζει στους New York Times η γερουσιαστής της Πενσιλβάνια και εισηγήτρια του νομοσχεδίου που θεσμοθετεί σοβαρούς περιορισμούς στη συνταγογράφηση δραστικής, Patricia Vance, «πρώτο μας μέλημα είναι να διασφαλίσουμε ότι δε θα πληγεί η υγεία των πολιτών». Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι την αντίστοιχη νομοθεσία, που υιοθέτησε την περασμένη εβδομάδα η πολιτεία της Βιρτζίνια, εισηγήθηκε ο γερουσιαστής Dr. John O’Brannon III, που είναι γιατρός ο ίδιος και άρα γνωρίζει από πρώτο χέρι τους κινδύνους που συνεπάγεται η αλόγιστη προώθηση των ανώνυμων γενοσήμων.



ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ
Την ίδια ώρα, όμως, που στις ΗΠΑ έχει χτυπήσει «κόκκινο» ο προβληματισμός για τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί η συνταγογράφηση δραστικής και, ήδη, οι πολιτείες –η μία μετά την άλλη- θεσμοθετούν σημαντικούς περιορισμούς, στην Ελλάδα η τρικομματική κυβέρνηση επιμένει να μας ταΐζει ανεξέλεγκτα τα φάρμακα-δολοφόνους, κόβοντας χρόνια από τις ζωές μας, για να θησαυρίσουν οι γερμανικές φαρμακοβιομηχανίες των ανώνυμων γενοσήμων που προωθεί η Μέρκελ…



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου