Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

"Aν ο Παπαγεωργόπουλος ήταν υπουργός τα αδικήματα θα είχαν παραγραφεί"

Κορυφαίος υπουργός στο news.gr

Ανδρέας Παναγόπουλος
Ο Β. Παπαγεωργόπουλος είναι ο πρώτος πολιτικός που περνά την πόρτα των φυλακών με δυσθεώρητη ποινή, ισόβια φυλάκιση, αλλά το έγκλημα της υπεξαίρεσης για το οποίο τον καταδίκασε το Δικαστήριο είναι σοβαρότατο. Μπορεί να ακολουθήσουν και άλλοι για άλλες υποθέσεις, όπως λένε στην κυβέρνηση ενώ παραδέχονται ότι "αν οι νόμοι εφαρμόζονταν δεν θα υπήρχε τέτοιας έκτασης διαφθορά στο Δημόσιο".

"Η Δημοκρατία μας αλλάζει και σε αυτό συνέβαλλε όχι μόνον η οικονομική κρίση αλλά και το γεγονός ότι έσπασε το μονοπώλιο των εναλλαγών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην εξουσία" αναγνωρίζει κορυφαίος υπουργός. Όπως σημειώνει στέλεχος της ΝΔ "οφείλουν όλοι να αναγνωρίσουν ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν παρενέβησαν για στέλεχος που προέρχεται από τη ΝΔ αλλά αντιθέτως άφησαν το δικαστήριο  να κρίνει ανεπηρέαστο και τούτο είναι το μεγαλύτερο όφελος για τη χώρα και τη Δημοκρατία". Το γεγονός ότι ο πρώτος που μπαίνει φυλακή είναι πρώην μεγαλοστέλεχος της ΝΔ "δείχνει ότι όντως ο Σαμαράς θέλει να αλλάξει το κράτος και πως δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του".
Οι επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική στήριξη που είχε προσφέρει πριν καν αρχίσει  η δίκη- ενάμιση χρόνο πριν -  ο κ. Σαμαράς στον πρώην Δήμαρχο "είναι μικροπολιτικές" και ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει την ουσία, λένε στελέχη της ΝΔ. "Κρούει ανοικτές θύρες" ο κ. Τσίπρας αναφέρει συνεργάτης του κ. Σαμαρά που δηλώνει "απογοητευμένος" από την "παλαιοκομματική λογική" που διέπει την γραμμή των στελεχών του κόμματος  της  αξιωματικής  αντιπολίτευσης.
Ο κ. Σαμαράς είχε στείλει, όπως υπενθυμίζουν, στελέχη της ΝΔ από το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του σαφές μήνυμα ότι κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θ α μπουν φυλακή επιχειρηματίες και πολιτικοί. Ο λαός "θέλει αίμα" αλλά "όχι άδικο αίμα" σημειώνουν στην κυβέρνηση. 
Όταν ο ταμίας του Δήμου "δίνει" ανοικτά τον Παπαγεωργόπουλο και το στενό του συνεργάτη και δεν έχουν στοιχεία να τον αντικρούσουν  είναι προφανές ότι το δικαστήριο θα κρίνει χωρίς ελαφρυντικά. Σημασία έχει όπως αναφέρουν στην κυβέρνηση ότι η Δικαιοσύνη έκρινε και φαίνεται ότι είναι στην πράξη ανεξάρτητη και όχι στα λόγια ή στο γράμμα του Συντάγματος.
Η απόφαση του δικαστηρίου θα αποτελέσει εφαλτήριο, όπως λέει άλλος κορυφαίος υπουργός, για αλλαγές στο Σύνταγμα γιατί αν ο κ. Παπαγεωργόπουλος ήταν υπουργός τα αδικήματα θα είχαν παραγραφεί, αν και πλέον με την κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και το θέμα αυτό προσπερνιέται. Σε κάθε περίπτωση αποτελεί απόφαση όλων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να αλλάξει ο νόμος  περί ευθύνης υπουργών και να μην απαλλάσσονται πολιτικοί λόγω παραγραφής αν "βάζουν το χέρι στο βάζο με το μέλι".

ΠΗΓΗ:   http://www.news.gr/politikh/esoterikh-politikh/article/45629/an-o-papageorgopoylos-htan-ypoyrgos-ta-adikhmata.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου