Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

6 λόγοι που σε κάνουν να τρως περισσότερο !

Tι πηγαίνει στραβά και τρως περισσότερο απ' όσο πρέπει; Διάβασε τους λόγους που σε κάνουν να ανοίγεις το ψυγείο ή να τρως ένα κουτί σοκολατάκια στη "καθισιά" σου...


1. Δεν κοιμάσαι αρκετά: Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες από το Staddford, όταν είσαι κουρασμένος πεινάς περισσότερο, καις πιο αργά θερμίδες και νιώθεις βαρύς. Γιατί; Γιατί η λεπτίνη, η πρωτεΐνη που ρυθμίζει την όρεξη και το βάρος, μειώνεται...

2. Το φαγητό που τρως δεν σε χορταίνει: Τρως μικρές ποσότητες φαγητού κι έτσι ξανατρώς λίγο πιο μετά ό,τι βρεις μπροστά σου. Για να νιώσεις χορτασμένος χωρίς να πέσεις σε τρομερές ατασθαλίες, πιες νερό και συμπεριέλαβε περισσότερα λαχανικά στα γεύματά σου. Οι τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να τις χωνέψεις και αυτό σε κάνει να νιώθεις για μεγαλύτερο διάστημα χορτάτος.

3. Σερβίρεις το φαγητό σου σε μεγάλα πιάτα: Μη βάζεις τεράστια πιάτα μπροστά σου! Όσο πιο μεγάλο είναι ένα πιάτο, τόσο περισσότερο φαγητό θα βάλεις. Αν δεν λάβεις σοβαρά υπόψη σου το θέμα της ποσότητας, όσο υγιεινό κι αν είναι το φαγητό σου, θα αρχίσεις να παίρνεις βάρος.

4. Έχεις υιοθετήσει μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες: Έρευνα του Πανεπιστημίου του Οχάιο βρήκε ότι οι άνθρωποι που δεν καταναλώνουν αρκετούς υδατάνθρακες έχουν την τάση να τρώνε περισσότερο αργότερα!

5. Τρως σοκολάτα σε λάθος στιγμή: Αν είσαι φαν της σοκολάτας, δε χρειάζεται να την αφαιρέσεις από τη διατροφή σου, απλά να την τρως τη σωστή στιγμή. Κράτησέ τη για επιδόρπιο.

6. Τρως μπροστά στην τηλεόραση: Τι συμβαίνει; Δεν ελέγχεις τον εαυτό σου! Επίσης ο οργανισμός σου συνδέει την τηλεόραση με το φαγητό, οπότε κάθε φορά που θα βλέπεις τηλεόραση θα θες να τσιμπολογήσεις.
Από το vipnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου