Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΑΥΤΗ ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΝ, ΟΙ ΓΑΠ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ !!!

Λουκέτο σε 200 καταστήματα στη Ναύπακτο

Ανοίγουμε το φάκελο "κλειστά καταστήματα" στη Ναύπακτο. Ένα φαινόμενο που παίρνει δραματικές διαστάσεις λόγω της οικονομικής κρίσης.

Στα 200 περίπου καταστήματα βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο αριθμός που καταμετρήθηκε από το Nafpaktia news βήμα προς βήμα, από την περιοχή του Ξηροπηγάδου ως το Αντίρριο. Μιλούν άνθρωποι της αγοράς, επαγγελματίες και πρόεδροι συνδικαλιστικών και άλλων ενώσεων που καταθέτουν τις δικές τους απόψεις.
Μία προσπάθεια καταγραφής του μεγάλου προβλήματος τον κλειστών και ξενοικίαστων καταστημάτων από την περιοχή του Αντιρρίου έως το Ξηροπήγαδο Ναυπάκτου. Ο αριθμός αυτόν σοκάρει και είναι κοντά στα 200. Μόνο στην περιοχή του αστικού κέντρου της Ναυπάκτου έγινε ερευνά για τα αδιάθετα καταστήματα και σε παράδρομους ενώ στην υπόλοιπη περιοχή αφορούσε μόνο τους κεντρικούς άξονες. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 20 Δεκεμβρίου 2012 έως 5 Ιανουαρίου 2013 και αφορούσε ισόγεια καταστήματα και επαγγελματικούς χώρους. Η φωτογράφιση των καταστημάτων δεν έχει να κάνει με την έκθεση των καταστημάτων στο internet, για αυτό άλλωστε έγινε διαγραφή του περιβάλλοντος χώρου αλλά στην ποικιλία των καταστημάτων που παλιότερα ενοικιάζονταν άμεσα λόγο της εμπορικής του αξίας και σήμερα παραμένουν ξενικιαστα για πολλούς μήνες ίσως και χρόνια.

Η διαρκής συρρίκνωση του εισοδήματος των νοικοκυριών,οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις είναι οι κύριες αιτίες. Μια δρομολογημένη και στοχευμένη κατάσταση που οι περισσότεροι πιστεύουν ότι δεν βγάζει κάπου. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στην τουριστική ανάπτυξη και τις υπηρεσίες στη Ναυπακτία.

Η ερώτηση που απευθύναμε ήταν η εξής: Το φαινόμενο των κλειστών και ξενοικιαστων καταστημάτων στην περιοχή μας παίρνει δραματικές διαστάσεις αφού έχει ξεπεράσει τα 200 από την περιοχή του Αντιρρίου έως και το Ξηροπήγαδο. Θεωρείτε ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει; Πιστεύετε ότι υπάρχουν τρόποι ώστε να αντιστραφεί αυτή η ζοφερή εικόνα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου