Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΑΣ ΤΑ ΔΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ... ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ !!!

Διευκρινίσεις του βουλευτή Τ. Κουράκη για τις δηλώσεις περί φορολόγησης των Χριστιανών

kourakisΣε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης μετά την αντίδραση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του στο συνέδριο με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά», όπου πρότεινε να καλύπτουν τη μισθοδοσία των κληρικών με φόρο οι πολίτες που δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Οι δηλώσεις του βουλευτή προκάλεσαν την αντίδραση του γραφείου Τύπου της ΝΔ που μίλησε για «χαοτικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ» που χτύπησαν ξανά, επισημαίνοντας πως οι δηλώσεις του βουλευτή προκαλούν έκπληξη, προβληματισμό και δικαιολογημένο αναβρασμό.

Η ΝΔ τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πιο δύσκολη συγκυρία για τον Ελληνικό λαό, ζητά την επιβολή νέου ειδικού φόρου, ζητά την φορολόγηση των Ελλήνων ανάλογα με την πίστη τους, κινείται εκτός των ορίων του Συντάγματος, αφού διαχωρίζει τους Έλληνες ανάλογα με την πίστη τους και ανατρέπει την απόλυτη θέση του κόμματός του κατά της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες.

Απάντηση Τάσου Κουράκη 

«Η ΝΔ έχοντας εξαθλιώσει τον ελληνικό λαό με συνεχή και άδικη φορολογία και μείωση των εισοδημάτων, αναζητά τώρα συνενόχους στην πολιτική της αυτό και προς το σκοπό αυτό ανακάλυψε δήθεν πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της επιπλέον φορολογίας των Ορθοδόξων Χριστιανών» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στη ΝΔ, ενώ παρέθεσε το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας του στο συνέδριο: 
«Προτείνουμε να καταργηθεί η μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος. Είναι προφανές ότι, όταν ζητούμε τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, δεν νοείται μισθοδοσία ιερέων οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος από την Πολιτεία. Θα έλεγα ότι εάν αυτό είναι δύσκολο να γίνει, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μια εναλλακτική πρόταση. Η εναλλακτική πρόταση είναι να επιβληθεί ειδικός φόρος σε όσους πολίτες δηλώνουν κατά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης ότι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και ο οποίος θα αποδίδεται στην Εκκλησία.
"Σε αυτή την περίπτωση οι πολίτες θα πρέπει να είναι απολύτως ενημερωμένοι ότι η δήλωσή τους ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι συνεπάγεται την επιβολή αυτού του φόρου. Πρέπει να σας πω ότι αυτή η λύση δεν είναι καινοφανής, δεν την ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάρα πολλές αστικές δημοκρατίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μισθοδοτούν τους κληρικούς".

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Κουράκης σημειώνει πως «είναι αστείο να δηλώνει η ΝΔ σε δελτίο Τύπου ότι η ανωτέρω θέση συνιστά επιπλέον φορολόγηση των Χριστιανών Ορθοδόξων και ότι τάχα αυτή η φορολόγηση συνιστά διωγμό των πιστών». Όπως αναφέρει, μιλά για χρήματα που ούτως ή άλλως συνεισφέρουν οι πολίτες μέσω της φορολογίας, απλώς αλλάζει ο τρόπος είσπραξής τους, αναλόγως των θρησκευτικών πεποιθήσεις των πολιτών.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως, όπως ανέφερε και στη δευτερολογία του, σε κάθε περίπτωση «η όποια λύση για τη μισθοδοσία του κλήρου θα είναι προϊόν εξαντλητικού διαλόγου με την διοίκηση της εκκλησίας και με το σύνολο της κοινωνίας».

Καταλήγοντας ο κ. Κουράκης τονίζει πως «οι κατά κανόνα φτωχές οικογένειες των ιερωμένων της Ελλάδας, που μαζί με τον υπόλοιπο λαό βιώνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση εξαιτίας των περικοπών της συγκυβέρνησης, δεν κινδυνεύουν από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά από τις μνημονιακές πολιτικές που προωθεί και εφαρμόζει η Ν.Δ. με τους κομματικούς συνεταίρους της».


ΠΗΓΗ:    http://www.romfea.gr/ektakta-nea-2/15396-2013-01-27-20-50-49

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου