Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ ;;; ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ "ΕΥΧΗ" ΤΟΥ ;;;

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ: «H ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ»


1 Με την ευκαιρία της  δημόσιας συζήτησης σχετικά με το αν ο Πάπας θα πρέπει να πάει το 2013  στη Σερβία για  τους εορτασμούς των  1700 χρόνων από το Διάταγμα των Μεδιολάνων, ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, μιλώντας στο Ραδιοφωνικό Σταθμό του Βελιγραδίου, είπε ότι προσωπική του άποψη  είναι ότι η επίσκεψη θα ήταν χρήσιμη και "δεν μας ενοχλεί".


Δήλωσε μάλιστα ότι η προσωπική του άποψη  είναι ότι "ο Πάπας πρέπει να έρθει στη Σερβία” υπάρχουν όμως και άλλες απόψεις στην Ιερά Σύνοδο της Σερβικής Εκκλησίας. "Ο Πάπας πρέπει να έρθει στη Σερβία, είναι η προσωπική μου άποψη. Αν υπάρχει κάποιος λόγος για την αναβολή της επίσκεψης του, θα ήταν καλό να έρθει σε συναντήσεις και σε διάλογο μεταξύ των δύο εκκλησιών. Πιστεύω ότι μια μέρα θα πετύχει", δήλωσε ο Σέρβος Πατριάρχης .
Ο Πατριάρχης Ειρηναίος πρόσθεσε ότι υπάρχουν και άλλες απόψεις, και ότι η SOC αποφάσισε να καλέσει στην πρωτεύουσα κόμμα των Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς και άλλες εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένης της Καθολικής, που να εκπροσωπείται στο υψηλότερο επίπεδο.
Ο Πατριάρχης τόνισε μερικούς λόγους για τους οποίους ο σημερινός πάπας δεν είναι ευπρόσδεκτος στη Σερβία, προσθέτοντας ότι, δυστυχώς, η ιστορία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και των πρόσφατων πολέμων στην πρώην Γιουγκοσλαβία, δημιούργησε «μια μεγάλη μνησικακία ενάντια στους αδελφούς μας από τα δυτικά» είπε χαρακτηριστικά και σχολίασε ακόμη
«να δούμε τα προβλήματά μας παρουσία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας». 


ΠΗΓΗ:   http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=14263:patriarchis-erb&catid=274:patriarcheia&Itemid=763

1 σχόλιο:

  1. Μα ΠΩΣ να ξεχάσουν την γενοκτονία των Σέρβων της Κροατίας το '40 με τη συνεργασία και την πλήρη στήριξη των Παπικών; Δεν ακούσατε ποτέ για τον Καρδινάλιο Στέπινατς που συμμετείχε με τους «κληρικούς» του στα βασανιστήρια των Σέρβων; Και ο αθεόφοβος ο Ράτζινγκερ που θέλετε να έρθει, τον ανακήρυξε «μακάριο»! Αντί να τον επικηρύξετε που αγιοποίησε τον σφαγέα του λαού σας, τον προσκαλείτε κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή