Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Θα μας «ταΐζουν» φάρμακα αμφιβόλου ποιότητας!

Θα μας «ταΐζουν» φάρμακα αμφιβόλου ποιότητας!

Θα μας «ταΐζουν» φάρμακα αμφιβόλου ποιότητας!

Η κυβέρνηση –με ρύθμιση που προωθεί- ανοίγει το δρόμο για εισαγωγές επικίνδυνων σκευασμάτων από Κορέα, Ινδία και Μπαγκλαντές...


Αγνώστου προελεύσεως –και ποιότητας- φάρμακα θα χορηγούνται στους Έλληνες ασθενείς, αν προχωρήσει η ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει την πλήρη στροφή σεαντίγραφα φάρμακα. Η ασυλλόγιστη αυτή πολιτική, αν δεν ανατραπεί (έστω και την τελευταία στιγμή), ανοίγει το δρόμο για την εισαγωγή επικίνδυνων σκευασμάτων και από χώρες όπως η Κορέα, η Ινδία, το Μπαγκλαντές κ.λπ.
Μάλιστα, ο παραλογισμός του εν λόγω σχεδιασμού είναι τέτοιος που το νομοσχέδιο το οποίο προωθείται προς ψήφιση από τη Βουλή περιλαμβάνει ακόμη και οικονομικά κίνητρα ώστε οι ασθενείς να επιλέγουν τα φθηνότερα –και αμφιβόλου ποιότητας- αντίγραφα,καθώς οι ασφαλισμένοι θα συμμετέχουν με μικρότερο ποσοστό στα έξοδα για αυτά!
Το επιχείρημα της κυβέρνησης, ότι τα συγκεκριμένα φάρμακα θα είναι ασφαλή αφού θα ελέγχονται από τον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, καταρρίπτουν ολοσχερώς οι ίδιοι οι γιατροί, μέσω του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος υπογραμμίζει τους κινδύνους που κρύβει η εισαγωγή φαρμάκων από τρίτες χώρες.
Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν προσεχώς, διάφορα «περίεργα» φάρμακα, αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας, έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα σε ελληνικά δημόσια νοσοκομεία...
Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου