Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΜΑΚΑΡΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΕΚΛΕΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ... ΑΝΤΑΞΙΟ ΤΟΥ !!!

Την παραίτησή του ανακοίνωσε επίσημα ο Μητροπολίτης Αργολίδος

argolidos
Την παραίτησή του ανακοίνωσε στον λαό του Άργους ο μητροπολίτης Αργολίδος Ιάκωβος. Ο Σεβασμιώτατος κατά τον εορτασμό της επανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του πολιούχου της, Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους του θαυματουργού, ανακοίνωσε στο ποίμνιο πως έχει υποβάλλει την παραίτησή του στην Ιερά Σύνοδο και αναμένει την απάντησή της.

Να σημειωθεί πως εφόσον γίνει δεκτή η παραίτηση του Σεβασμιωτάτου από την Ιερά Σύνοδο η εκλογή του νέου μητροπολίτη Αργολίδος κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας του Οκτωβρίου και όχι του Φεβρουαρίου, αφού στην ημερήσια διάταξη της προσεχούς Συνόδου δεν έχει προβλεφθεί άλλη εκλογή πλην της Μητρόπολης Μαρωνείας.
Ο Μητροπολίτης Αργολίδος ανακοινώνοντας την παραίτησή του στο ποίμνιο δήλωσε πως θα αγωνιστεί για την προώθηση της υποψηφιότητας του Θεοφ. Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου, ο οποίος φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τον κ. Ιάκωβο για όσα έχει κάνει για εκείνον.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Αργολίδος είχε επισκεφθεί προ μερικών μηνών τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο υποβάλλοντας και τότε την παραίτησή του προφορικώς, η οποία ωστόσο δεν είχε γίνει αποδεκτή.
DESPOTHS ARGOLIDOS KAL AG PETROU13
DESPOTHS ARGOLIDOS KAL AG PETROU15
DESPOTHS ARGOLIDOS KAL AG PETROU17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου