Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ... ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ !!!

Ισραηλινοί: Ας μην μας ξαναμιλήσουν για ψευδές επετείους ολοκαυτωμάτων. Ξεπέρασαν κάθε όριο ρατσιστικής και ναζιστικής μεθόδου!


Ισραήλ: Εξανάγκαζαν γυναίκες από την Αιθιοπία να παίρνουν αντισυλληπτικά
Σοκ προκαλεί η παραδοχή του Τελ Αβίβ ότι οι υγειονομικές αρχές του Ισραήλ χορηγούσαν αντισυλληπτικά σε εβραίες μετανάστριες από την Αιθιοπία, χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Σύμφωνα με τον Independent, που επικαλείται την εφημερίδα Haaretz, ο διευθυντής του υπουργείου Υγείας έδωσε εντολή να σταματήσει η χορήγηση των αντισυλληπτικών σκευασμάτων.Το θέμα έφερε για πρώτη φορά στο προσκήνιο ο δημοσιογράφος Γκαλ Γκαμπάι, ο οποίος συνομίλησε με 30 μετανάστριες προκειμένου να διαπιστώσει γιατί μειώθηκαν δραματικά τα ποσοστά γεννήσεων στην κοινότητά τους.

«Μας είπαν (το ιατρικό προσωπικό) ότι πρόκειται για εμβολιασμούς. Αυτό γινόταν κάθε τρεις μήνες. Τους λέγαμε ότι δεν θέλαμε» φέρεται να είπε στον Γκαμπάι μία από τις γυναίκες. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι υγειονομικές υπηρεσίες του Ισραήλ χορηγούσαν στις γυναίκες, κάθε τρεις μήνες, το αντισυλληπτικό ενέσιμο φάρμακο Depo-Provera. Πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό φάρμακο, με μακροχρόνια δράση στον ανθρώπινο οργανισμό.
Σε πολλές από τις γυναίκες χορηγήθηκε ενώ βρίσκονταν σε καταυλισμούς της Αιθιοπίας, πριν μεταφερθούν στο Ισραήλ.
Η Haaretz δημοσιεύει απόσπασμα από την επιστολή που εστάλη στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Σύμφωνα με αυτό το απόσπασμα, οι γιατροί «καλούνται να σταματήσουν να ανανεώνουν τις συνταγές για το φάρμακο Depo-Provera σε γυναίκες από την Αιθιοπία, εάν για κάποιο λόγο διαπιστώσουν ότι (εκείνες) δεν αντιλαμβάνονται τις επιπτώσεις της θεραπείας». «Τα ευρήματα από τις έρευνες για τη χρήση του Depo-Provera είναι εξαιρετικά ανησυχητικά και, αυξάνουν το φόβο για επιβλαβείς πρακτικές, με ρατσιστικά κίνητρα, κατά παράβαση της ιατρικής δεοντολογίας. Ο διευθυντής του υπουργείου Υγείας σωστά αντέδρασε άμεσα, δίνοντας νέες οδηγίες» δηλώνει δικηγόρος της Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Ισραήλ. Το θέμα έχει προκαλέσει οργή, καθώς πολλοί κατηγορούν ανοιχτά την κυβέρνηση Νετανιάχου ότι αμφισβητεί την εβραϊκότητα των μεταναστών από την Αιθιοπία.


Ο ίδιος ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος διατηρεί το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας, είχε προειδοποιήσει, πέρυσι, ότι οι παράνομοι μετανάστες από την Αφρική «απειλούν την ύπαρξή μας ως ένα εβραϊκό και δημοκρατικό κράτος».
Στις καταγγελίες υπάρχει πάντως και αντίλογος. Μιλώντας με τον δημοσιογράφο Γκαλ Γκαμπάι, ο επικεφαλής της ισραηλινής Εταιρείας για την Αντισύλληψη και τη Σεξουαλική Υγεία απέρριψε τη θεωρία των αναγκαστικών εμβολιασμών και απέδωσε τη μείωση του αριθμού των γεννήσεων σε δύο παράγοντες: είτε επειδή οι γυναίκες πλέον έχουν πρόσβαση στη μόρφωση και επιθυμούν να δημιουργήσουν επαγγελματική καριέρα, παρά οικογένεια, είτε επειδή αναγνωρίζουν ότι η δυσχερής οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει να αποκτήσουν παιδιά.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου