Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Η ομερτά των συγκυβερνώντων για τη συγκάλυψη ενός ακόμη σκανδάλου

του Θεοφάνη Θ. Γκατζή,
Οικονομολόγου-Διεθνολόγου

Στις τελευταίες μέρες, πολύς λόγος γινόταν στο πολιτικό σκηνικό, για ποια πολιτικά πρόσωπα (πρώην και νυν) θα έπρεπε να διενεργηθεί προανακριτική επιτροπή στη Βουλή...
για το.....
σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ.
Καταρχήν, η συγκυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) κατέθεσε πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, που θα διερευνούσε «τυχόν ποινικές ευθύνες» του πρώην υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για δύο αδικήματα και συγκεκριμένα της «νόθευσης εγγράφου» και της «παράβασης καθήκοντος».Με τη σειρά της, η αξιωματική αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ) πρότεινε να διερευνηθούν «τυχόν ποινικές ευθύνες»,τόσο του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, όσο και του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ε. Βενιζέλου για τα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφου, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος. Επιπλέον, στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σημειωνόταν ,ότι έπρεπε να ερευνηθεί για την πιθανή τέλεση του αδικήματος της πλαστογραφίας ο κ. Παπακωνσταντίνου. Ακόμη, τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης (Χρυσή Αυγή, Ανεξάρτητοι Έλληνες ) πρότειναν ότι εκτός από τους προαναφερθέντες δύο ,τόσο ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου (και νυν πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς),.όσο και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος επιβαλλόταν να διερευνηθούν για «τυχόν ποινικές ευθύνες» για τα αδικήματα της νόθευσης και υπεξαγωγής εγγράφου, της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία, της παράβασης καθήκοντος και της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή. Τελικώς, όπως ήταν αναμενόμενο υπερψηφίστηκε ,την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, η πρόταση της συγκυβέρνησης και παραπέμπεται σε προανακριτική επιτροπή μόνο ο κ. Παπακωνσταντίνου!!

Στο σημείο αυτό, όμως δημιουργούνται καίρια ερωτήματα, που χρίζουν ικανοποιητικής απάντησης. Ποιός είναι ο λόγος, σύμφωνα με την πρόταση της συγκυβέρνησης, για τον οποίο εξαιρέθηκε ο κύριος Βενιζέλος από το αδίκημα της «παράβασης καθήκοντος» ενώ διώκεται ο έτερος πρώην υπουργός Οικονομικών κ.Παπακωνσταντίνου ;Δεν κατείχε τη λίστα ,που επί μήνες ήταν «ξεχασμένη» στο συρτάρι του γραφείου του χωρίς να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, που θα οδηγούσαν στην αξιοποίηση της στερώντας από το ελληνικό δημόσιο αρκετά δισ.ευρώ;Οι κυβερνώντες με τις απαντήσεις ,που δίνουν στα διάφορα Μ.Μ.Ε για να δικαιολογήσουν τη μη διενέργεια προανακριτικής για τον κ. Βενιζέλο, οι οποίες είναι στο ίδιο «μοτίβο» των απαντήσεων, που έχουν κατά καιρούς δώσει οι εκάστοτε κυβερνήσεις από το 1974 και μετά για να δικαιολογήσουν άλλες αξιόποινες πράξεις τους, σου δημιουργούν την αίσθηση, ότι νομίζουν ότι απευθύνονται ,στην καλύτερη περίπτωση, σε άτομα μόνο χαμηλού μορφωτικού επιπέδου χωρίς γνώση και κρίση και στη χειρότερη σε άτομα χαμηλού νοητικού επιπέδου!

Επίσης, επιβάλλεται να τονιστεί ότι οι άλλες χώρες, που πήραν τη λίστα από τη Γαλλία την αξιοποίησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Χαρακτηριστικά , η Γαλλία εισέπραξε 6,2 δισ. ευρώ, η Γερμανία 4 δισ. Ευρώ, η Ισπανία 6 δισ. ευρώ και η Ιταλία 1,5 δισ. ευρώ (ενώ ο έλεγχος συνεχίζεται) τη στιγμή, κατά την οποία η χώρα μας δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ (ίσως, για να αστειευτούμε κιόλας, γιατί οι δύο πρώην υπουργοί έκριναν ότι η χώρα μας είναι πλούσια και δεν έχει ανάγκη από μερικά δισ. ευρώ)!!Το οξύμωρο της όλης υπόθεσης, είναι ότι τη στιγμή, που ο κ. Βενιζέλος καλούσε τους έλληνες πολίτες να αντέξουν σε θυσίες (μειώσεις μισθών και συντάξεων) για να σωθεί η πατρίδα και προχωρούσε , με αυταρχισμό, στην επαίσχυντη πράξη της επιβολής « χαρατσιού» στο λογαριασμό της ΔΕΗ ,η οποία συνοδεύονταν από την απειλή διακοπής της παροχής του ρεύματος στην περίπτωση, που οι πολίτες δεν πλήρωναν το τέλος ακινήτων ο ίδιος, δεν προχωρούσε σε κατάλληλες ενέργειες αξιοποίησης της λίστας!!

Έτσι, οδηγηθήκαμε λοιπόν, στη συγκάλυψη ενός ακόμη σκανδάλου από τα δύο πάλαι ποτέ κραταιά κόμματα της μεταπολίτευσης συνεπικουρούμενα για μία ακόμη φορά από τη ΔΗΜΑΡ. Επίσης ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται έκθετος στα μάτια των ελλήνων πολιτών προσφέροντας κάλυψη στον κ .Βενιζέλο και αυτοαναιρείται ερχόμενος αντιμέτωπος με τις προεκλογικές εξαγγελίες του «περί πολιτικής κάθαρσης»!Αξίζει, να θυμίσουμε ότι έχει ήδη προηγηθεί (την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου) η καταψήφιση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-EKM για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, που αποτελόυσε προεκλογική εξαγγελία του πρωθυπουργού. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η παραπάνω πρόταση υπερψηφίστηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Εκτός, όμως από το προαναφερθέν σκάνδαλο πρόσφατα ήλθε στο φως η είδηση ότι υπάρχει και νέα λίστα με καταθέσεις χιλιάδων Ελλήνων φορολογουμένων στο Λίχτενσταϊν, που παρελήφθη από τις γερμανικές αρχές το 2007,αλλά η τότε κυβέρνηση της ΝΔ δεν αξιοποίησε τη λίστα και παρέπεμψε το θέμα στις καλένδες! Παρατηρούμε, λοιπόν, ότι μετά τη συγκάλυψη των σκανδάλων του χρηματιστηρίου, των δομημένων ομολόγων, του Βατοπεδίου, των εξοπλιστικών προγραμμάτων, του καρτέλ γάλακτος, των υποκλοπών, των άγονων γραμμών (με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αριστοτέλη Παυλίδη), της Siemens έρχονται να προστεθούν και άλλα σκάνδαλα! Δηλαδή, οδηγούμαστε στη διαπίστωση, ότι παρότι έχει ισοπεδωθεί τα τελευταία χρόνια από τη λαίλαπα των μέτρων ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού τα στελέχη των δύο πάλαι ποτέ κορυφαίων κομμάτων της μεταπολίτευσης δεν αλλάζουν τακτική, συνεχίζουν να βουτάνε στο βούρκο της αδιαφάνειας και διαφθοράς προκαλώντας αισθήματα απέχθειας και αγανάκτησης στους Έλληνες πολίτες!

Ακόμη, επιβάλλεται να μας γεννά προβληματισμούς το χρονικό διάστημα, που επιλέχθηκε να διενεργηθεί η προανακριτική επιτροπή, καθώς επισκίασε και έφερε σε δεύτερη μοίρα τη ψήφιση του φορολογικόυ νομοσχεδίου στις 12 Ιανουαρίου, που θα επιφέρει ένα άλλο χτύπημα στη «μεσαία τάξη».Επιπρόσθετα, εντύπωση προκαλέι το γεγονός ότι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την προανακριτική επιτροπή στη Βουλή για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ, ,ενώ ζητούσε να διερευνηθούν για «τυχόν ποινικές ευθύνες» οι δύο πρώην υπουργοί Οικονομικών, εντούτοις δεν ζητούσε να διερευνηθεί για «τυχόν ποινικές» ο πρώην πρωθυπουργός κ Γεώργιος Παπανδρέου παρότι γνώριζε για την ύπαρξη της λίστας και ήταν πολιτικός προϊστάμενος των δύο πρώην υπουργών Οικονομικών. Επίσης, μόνο τυχαίο δεν είναι το χρονικό διάστημα, που επιλέχθηκε να γίνει η εκκένωση της βίλας Αμαλίας και της βίλας Κάλλας. Μήπως η επιλογή του συγκεκριμένου διαστήματος για να προβούν οι αρχές στη συγκεκριμένη ,σωστή, ενέργεια έγινε για λόγους αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ; Τόσα χρόνια οι ιθύνοντες δε γνώριζαν ότι οι άνω βίλες ήταν άνδρα των αντιεξουσιαστών τη στιγμή, κατά την οποία αυτό ήταν γνωστό σε πολλούς;

Για να υπάρξει ελπίδα για το αύριο πρέπει να ανέλθουν στην εξουσία με δημοκρατικές διαδικασίες υγιείς άφθαρτες πατριωτικές πολιτικές δυνάμεις, που θα εξετάσουν ενδελεχώς τα προηγούμενα σκάνδαλα, θα οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τα άτομα ,που εμπλέκονται σε αυτά και σε περίπτωση ,που κριθεί η ενοχή τους, εκτός από την ποινή της φυλάκισης επιβάλλεται να κατάσχεται η ιδιωτική τους περιουσία! Επιπλέον ,είναι πρέπον να ερευνηθεί τo “ πόθεν έσχες” όλων των βουλευτών και των δημόσιων αξιωματούχων (π.χ. υπουργών, υφυπουργών, γενικών γραμματέων, ειδικών γραμματέων, προέδρων οργανισμών, δημάρχων) και των συγγενών τους από το 1974 έως και σήμερα και σε περίπτωση, που διαπιστωθεί ότι η κινητή και ακίνητη περιουσία τους δε μπορεί να δικαιολογηθεί βάση των δηλωμένων κατά καιρούς εισοδημάτων τους επιβάλλεται να δημεύονται τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Παράλληλα, για να γίνουν πράξη τα παραπάνω είναι απαραίτητο να τροποποιηθεί το Σύνταγμα ώστε να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία και ο νόμος περί ευθύνης των υπουργών ,που προβλέπει παραγραφές αδικημάτων (όπως είναι τα αδικήματα ,για τα οποία θα ελεγχθεί από την προανακριτική επιτροπή ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ,αν και ο ίδιος διαμηνύει ότι δεν τον απασχολεί το ζήτημα της παραγραφής και δε θα το επικαλεστεί, διότι θα αποδείξει την αθωότητά του) ή εξάλειψη του αξιόποινου από ένα χρονικό διάστημα και μετά .Ειρήσθω εν παρόδω, εξαιτίας της παραγραφής των αδικημάτων τους αθωώθηκαν και τα πολιτικά πρόσωπα, που εμπλέκονταν στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου!Αν πραγματοποιηθούν όλα τα παραπάνω είναι βέβαιο ότι θα αποκατασταθεί το αίσθημα εμπιστοσύνης του λαού προς τους πολιτικούς, που τα τελευταία χρόνια έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός κοινού μετώπου πολιτικής εξουσίας και λαού ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κρίση, που ταλανίζει την πατρίδα μας.
 

ΠΗΓΗ:   http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/01/blog-post_1968.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου