Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΘΑΥΜΑ, ΘΑΥΜΑ !!!

Λείπουν 600 ονόματα από την πρώτη λίστα Λαγκάρντ!



Στην καταγγελία ότι η αρχική λίστα Λαγκάρντ αλλοιώθηκε, και ότι η καινούρια λίστα που παρελήφθη από τις γαλλικές αρχές την περασμένη Παρασκευή έχει 600 (!) παραπάνω ονόματα συγκριτικά με την παλιά προέβη μέσα από τηλεοπτικές της δηλώσεις η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Νάντια Βαλαβάνη.
«Στην καινούρια λίστα Λαγκάρντ, υπάρχουν 600 ονόματα παραπάνω σε σχέση με την παλιά. Ευσταθούσαν αυτά που λέγονται ότι… έγινε αντικείμενο επεξεργασίας» δήλωσε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Η καταγγελία αυτή αποκλείεται να γίνεται τυχαία ή για λόγους εντυπωσιασμού αφού ήταν κοινό μυστικό ότι η λίστα είχε υποστεί επεξεργασία. Απομένει να δούμε εάν αυτές τις δηλώσεις τις επικυρώσει ο Γρηγόρης Πεπόνης με το πόρισμα του.
Πέφτουμε από τα σύννεφα. Μα γίνονται αυτά από τους ατιμότατους πολιτικούς μας; Λέγαμε τότε στον Άδωνη, που έλεγε για τους αντιμνημονιακούς της λίστας: «…Άσε και το άλλο. Επίσημα, η λίστα δεν δόθηκε από την Λαγκάρντ. Πέρασε από πολλά κουλά (χέρια). Του συμμάχου σου, του Μπενύτο, βουλευτών του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ ίσως, μπορεί δηλαδή να προστέθηκαν ονόματα και να αφαιρέθηκαν άλλα… Να βλέπουμε μόνο μια εκδοχή, ένα μέρος.»
Και «Προσωπικά, δεν με νοιάζει η λίστα. Όχι γιατί δεν είναι σοβαρό το θέμα. Κάθε άλλο. Σοβαρό και ανήθικο είναι. Αλλά όλοι, όσοι έχουν λεφτά, καλύπτονται. Έχουν πλάτες. Των πολιτικών και του συστήματος. Που και που βγαίνουν τα άπλυτα του ενός ή του άλλου, για πολλούς λόγους, εδώ για να στραφεί η προσοχή στα πρόσωπα κι όχι στην πολιτική, στο σύστημα του Καπιταλισμού, που είναι η πηγή της διαφθοράς. 
Εκείνος που ουσιαστικά του έκλεψες το μισθό, με το να ψηφίσεις τη χρεοκοπία της χώρας, δεν έχει λεφτά στο εξωτερικό. Ούτε ο συνταξιούχος, που ταλαιπωρείται στην ουρά των ιατρείων, σε διαβεβαιώνω. Ούτε κανείς άνεργος φυσικά. Για το σκυλολόι των βολεμένων κηφήνων των τριών αποκομμάτων, δεν παίρνω όρκο. Έχετε κάνει καλή μπάζα. Για τον εαυτό σας μια χαρά φροντίζετε. Το λαό καταστρέφετε. Αλήθεια, αν έχεις σπίτια αυτοκίνητα και δισεκατομμύρια εδώ, είναι εντάξει;…»
Να δώσω για μέντιουμ;
Όχι ένα, αλλά δύο γεμάτα κυνο-βούλια λείπουν από τη Λίστα. Έπρεπε να μαντέψω τον αριθμό. Ο Βενιζέλος πήρε απότομα κάπου 600 κιλά, προφανώς από κάτι βαρύ που κατάπιε. Σύμπτωση… 600 νοματαίοι, από ένα δισ. ο καθένας, να τα 600 δισ. που μας λέγαν οι ξένες εφημερίδες. Γιατί μη νομίζετε, ότι μπήκαν στον κόπο να «ξεχάσουν» τη λίστα για πενταροδεκάρες… Από δισ. και πάνω.
Δεν χρειάζεται καν να μαντέψουμε ποιοι είναι. Όλο το κατακάθι του μνημονιακού καλού υπόκοσμου. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι κλπ.
Για ένα πράγμα να είσαστε σίγουροι. Ότι κι αυτή η λίστα κάπου θα χαθεί στο δρόμο, ή θα πάθει μετάλλαξη από το κλίμα. Μένει να δούμε, που δεν θα δούμε ποτέ, αν τα ονόματα που δεν λείπουν είναι όλα ίδια μ εκείνα που βγήκαν στη δημοσιότητα.
Μην ξεχνάτε τι είπε ο Βαξεβάνης, κι αναρτήσαμε πριν μήνες στο blog «….επί δύο τουλάχιστον χρόνια περιφέρεται από συρτάρι σε συρτάρι και από τσέπη σε τσέπη υπουργού, αποτελώντας ταυτόχρονα ένα μέσο πολιτικού και οικονομικού εκβιασμού».
Ψεύτες κλέφτες εκβιαστές. Ότι πρέπει για βουλευτές…
Αλήθεια Άδωνη, τώρα τι λες; Ο Καμμένος, παρόλο που διαφωνώ πολιτικά, έχει πει το πιο σωστό γι αυτόν: Ο εθνικός μας «νεοδημοκράτης». Δεν είπε «νεοδημοκράτης» αλλιώς τον είπε; Εντάξει, η ουσία δεν αλλάζει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου