Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΤΑΞΟΥΝ ;;;

Πληγή το παρεμπόριο-Κατασχέθηκαν χιλιάδες προϊόντα «μαϊμού» 

ΠΗΓΗ:  http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8259.html  

Περίπου 21.000 προϊόντα παραεμπορίου εντοπίσθηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν από τους ελέγχους της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων της Αγοράς (ΥΠΕΑ) του υπουργείου Ανάπτυξης, σε...
82 σημεία ελέγχου κατά το δεύτερο μήνα λειτουργίας του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης του Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ). Οι πολίτες μπορούν να συνδράμουν καλώντας στο 1520 για καταγγελίες.
Τα περισσότερα είδη που κατασχέθηκαν ήταν κατά σειρά ρολόγια, παιχνίδια, διάφορα μικροαντικείμενα (φορτιστές- θήκες κινητών, μαντήλια, μπρελόκ, διακοσμητικά, είδη ένδυσης κ.α.), ηλεκτρονικά τσιγάρα, γυαλιά ηλίου, ζώνες και κολόνιες.
Από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις σε παράνομες αποθήκες προϊόντων απομίμησης, λαϊκές αγορές, καταστήματα και σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς υπό το συντονισμό του ΣΥΚΑΠ και με συμμετοχή της Υπηρεσίας Ελέγχου της Αγοράς, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών των κατά τόπους Δήμων.
Η Ελληνική Αστυνομία για το διάστημα Οκτωβρίου - Νοεμβρίου 2012, σε επιχειρήσεις στην Αττική, κατέσχεσε 173.390 τεμάχια ενώ έγιναν 199 συλλήψεις.
Η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων για το διάστημα Σεπτεμβρίου - Νοεμβρίου 2012 κατέσχεσε 242.770 τεμάχια σε 1.989 ελέγχους, εκ των οποίων τα 98.200 τεμάχια έχουν εντοπιστεί και καταστραφεί σε αποθήκες.
Όσον αφορά τα τελωνεία, ενδεικτικά και με βάση τα στοιχεία του 5ου τελωνείου, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 2.830.000 πακέτα τσιγάρα ή 56,6 εκατ. τσιγάρα, 4.000 πορτοφόλια και 7.740 παιχνίδια.
Με αφορμή τη δίμηνη λειτουργία του ΣΥΚΑΠ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου κ. Στέφανος Κομνηνός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συμμετοχή των περιφερειακών υπηρεσιών στον αγώνα για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου έχει επιτευχθεί στην πλειοψηφία τους. Αντίστοιχη είναι και η υποστήριξη εκ μέρους της κοινωνίας. Οι πρώτες μεγάλες επιτυχίες δίνουν τις κατευθύνσεις για τη συνέχεια του εγχειρήματος».
Πως μπορεί να συνδράμει ο πολίτης- Τηλεφωνική γραμμή 1520
Η συνδρομή των πολιτών στην πάταξη του παραεμπορίου είναι σημαντική. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στη γραμμή 1520 για να κάνουν καταγγελίες και να διευκολύνουν στη χαρτογράφηση του παράνομου εμπορίου που διενεργεί το ΣΥΚΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου