Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΜΑΚΑΡΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΕΒΛΕΠΑΝ ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ 'Η ΚΑΙ ... ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ !!!

Το πριν και το μετά των χρηστών μεθαμφεταμίνης

Τις δραματικές επιπτώσεις της χρήσης μεθαμφεταμίνης προσπαθεί να παρουσιάσει καμπάνια, που πραγματοποίησε η Rehabs.com, δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες χρηστών των οποίων τα πρόσωπα παραμορφώνονται στο πέρας του χρόνου έπειτα από μακροχρόνια χρήση.

Έτσι σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι Βρετανοί και να μην πέσουν στη δίνη των ναρκωτικών η καμπάνια εμφανίζει τα πρόωρα γερασμένα πρόσωπα των χρηστών των οποίων τα χαρακτηριστικά έχουν αλλοιωθεί. Οι σοκαριστικές εικόνες κάνουν τον γύρου του Διαδικτύου και υπενθυμίζουν τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει κάποιος αν εθιστεί στη μεθαμφεταμίνη και την κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη.


Όπως επισημαίνει το Ίδρυμα «Ένας Κόσμος χωρίς Ναρκωτικά» στην ελληνική έκδοσή της και στην επίσημη ιστοσελίδα της gr.drugfreeworld.org «η λήψη των ουσιών αυτών δημιουργεί μια ψεύτικη αίσθηση ευεξίας και ενέργειας κι έτσι το άτομο θα τείνει να ξεπεράσει γρήγορα τα όρια αντοχής του σώματός του. Κατά συνέπεια, οι χρήστες ναρκωτικών μπορεί να βιώσουν μια σοβαρή “συντριβή” ή μια σωματική και διανοητική εξάντληση μετά την εξασθένιση της επήρειας των ναρκωτικών. Καθώς η συνεχής χρήση του ναρκωτικού μειώνει τη φυσική αίσθηση της πείνας, οι χρήστες μπορεί να υποστούν ακραία απώλεια βάρους. Οι παρενέργειες μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν: διαταραγμένο ύπνο, υπερκινητικότητα, ναυτία, εσφαλμένη αντίληψη ενέργειας, αυξημένη επιθετικότητα και οξυθυμία».









Πηγή: protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου