Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ... ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ "ΠΙΣΤΕΥΩ" ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ, ΕΚΤΡΟΠΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ... ;;;

Η IHEU καταγγέλλει την Ελλάδα για τον «Πάτερ Παστίτσιο»

Η Διεθνής Ουμανιστική και Ηθική Ένωση (IHEU), στην πρώτη της έκθεση γύρω από τον τρόπο που τα ανά τον κόσμο κράτη μεταχειρίζονται τους μη θρησκευόμενους, καταγγέλλει την Ελλάδα για... τις περιπτώσεις του «Corpus Christi» και του «Πάτερ Παστίτσιου».
Συγκεκριμένα στην έκθεση γίνεται αναφορά στο νομικό καθεστώς που διέπει την θρησκευτική ελευθερία στην Ελλάδα, επισημαίνει δε την ύπαρξη νόμων αντι-βλασφημίας, καθώς και την κρατική υποστήριξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ως προς τα πραγματικά περιστατικά κατά το 2012, καταγγέλλονται οι ιστορίες του «Corpus Christi» και του «Πάτερ Παστίτσιου» ως περιστατικά δυσμενούς μεταχείρισης. Για την πρώτη, προβάλλεται η συμμετοχή του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ με την δικαστική του προσφυγή κατά των συντελεστών του έργου, ενώ επαναλαμβάνονται ρεπορτάζ εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία συνοδεύθηκε στο δικαστήριο από μέλη της «νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής».

Για την περίπτωση του «Πάτερ Παστίτσιου», εκτίθεται η δημιουργία της ιστοσελίδας με τον γωνστό συνδυασμό ονομάτων και καταγγέλλεται εμμέσως η σύλληψη του δημιουργού της.

Η IHEU αποτελεί οργανισμό που ιδρύθηκε το 1952, με σκοπό την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδίως εκείνων που δεν είναι θρησκευόμενοι και στην πρώτη σχετική της έκθεση επισημαίνει ραγδαία αύξηση των συλλήψεων λόγω «βλασφημίας» κατά την διάρκεια του έτους, με κύριο τόπο αναφοράς την Ελλάδα.

ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου