Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012



ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ!

ΤΟΥ  ΝΙΚΟΛ.  ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ
 
Ένα πνευματικό δυστύχημα, μία φοβερή τραγωδία, ένα θλιβερό κατάντημα είναι το γεγονός ότι υπάρχουν στις ημέρες μας κληρικοί και θεολόγοι άπιστοι. Αυτοί οι άνθρωποι δεν πιστεύουν στα δύο θεμελιώδη δόγματα της Ορθοδόξου πίστεώς μας. Δεν πιστεύουν στο δόγμα της Αγίας Τριάδος και στο δόγμα της ενανθρωπήσεως του Υιού του Θεού. Ακόμη δεν πιστεύουν ότι η Θεία Κοινωνία είναι πραγματικά το Πανάγιο Σώμα και το Τίμιο Αίμα του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών  Ιησού Χριστού.
Όπως καταλαβαίνετε αυτοί οι άνθρωποι είναι άξιοι πολλών δακρύων, αλλά και πολύ επικίνδυνοι. Είναι μάλιστα πιο επικίνδυνοι από τους εχθρούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας, διότι με τις αιρετικές και αντίχριστες διδασκαλίες τους δηλητηριάζουν τις ψυχές των παιδιών μας, αλλά επηρεάζουν και βλάπτουν και τους μεγαλύτερους.
Τί θα κάνουμε; Θα μείνουμε αδιάφοροι και αδρανείς; Ασφαλώς όχι, διότι αν μείνουμε αδρανείς, θα είμαστε συνένοχοι. Πρέπει να αντιδράσουμε και να διαμαρτυρηθούμε. Η σπουδαιότερη και θετικότερη αντίδραση είναι η προσευχή. Να προσευχόμαστε θερμά στον Άγιο Τριαδικό Θεό μας να χαρίσει μετάνοια σε αυτούς τους ταλαίπωρους ανθρώπους και να τους εμποδίσει από το καταστροφικό έργο τους. Ακόμη μπορούμε να πάμε να συναντήσουμε τους απίστους κληρικούς και να τους πούμε ότι, αν δεν πιστεύουν στις αλήθειες του Συμβόλου της Πίστεως, που ομολογούν σε κάθε θεία λειτουργία, δεν έχουν θέση μέσα στην Εκκλησία και να πάνε στο καλό. Όσο για τους απίστους θεολόγους μπορούμε να τους πούμε ότι δικαίωμά τους είναι να μην πιστεύουν ότι ο Ιησούς Χριστός είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος, αλλά δεν έχουν κανένα δικαίωμα να δηλητηριάζουν τα παιδιά μας με τις αιρετικές θέσεις τους. Επίσης μπορούμε να πάμε στον οικείο Μητροπολίτη και στους Σχολικούς Συμβούλους των θεολόγων να τους ενημερώσουμε για ότι συμβαίνει.
Αγαπητοί μου, ο γέρων Παίσιος το 1988 είπε σε ένα γνωστό μου αρχιμανδρίτη: «Ζούμε στον καιρό της αποστασίας, γι’ αυτό ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Το μεγάλο δυστύχημα είναι ότι αποστάτες υπάρχουν και μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Γι’ αυτό ας μείνουμε σταθεροί και ακλόνητοι στην Ορθόδοξη πίστη και ζωή και ας ακολουθούμε πιστά τους εκλεκτούς κληρικούς και θεολόγους, που κρατούν ψηλά το λάβαρο της Ορθοδοξίας και της Ορθοπραξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου