Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Το μοναδικό Πάρκο Canaima.. 

Το Εθνικό Πάρκο Canaima στην Βενεζουέλα, είναι το 6ο μεγαλύτερο πάρκο του κόσμου και καταλαμβάνει μια έκταση 30,000 τετρ. χιλιομέτρων.

Το πάρκο βρίσκεται στην νοτιοανατολική Βενεζουέλα, στα σύνορα Βραζιλίας με τη Γουιάνα . Βρίσκεται στο κράτος Μπολίβαρ , και περίπου καταλαμβάνει την ίδια έκταση με την περιοχή Gran Sabana.

Το πάρκο ιδρύθηκε στις 12 Ιουνίου 1962. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πάρκο της χώρας, μετά το Parima-Tapirapecó , και το έκτο μεγαλύτερο εθνικό πάρκο στον κόσμο. Έχει το μέγεθος του Βελγίου ή του Maryland.



Περίπου το 65% του πάρκου καταλαμβάνεται από οροπέδια βράχων που ονομάζονται tepuis , τα οποίο είναι ένα είδος των οροπεδίων ηλικίας εκατομμυρίων ετών, με κατακόρυφους τοίχους και σχεδόν επίπεδες κορυφές. Αυτά αποτελούν ένα μοναδικό βιολογικό περιβάλλον και έχουν επίσης μεγάλο γεωλογικό ενδιαφέρον.


Απόκρημνα βράχια και καταρράκτες (συμπεριλαμβανομένων το Angel Falls , το οποίο είναι ο υψηλότερος καταρράκτης του κόσμου, στα 1.002 μέτρα (3.287 πόδια)) και δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου