Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

ΑΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ !!!

Σύγχρονος Ηρώδης το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, «τιμωρούνται» οικογένειες με παιδιά – Δεύτερες σκέψεις μετά τις αντιρρήσεις από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο ταιριάζει γάντι η φράση «η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της». Ή καλύτερα, «τρώει» τα παιδιά των Ελλήνων. Γιατί τα κάνει... τεκμήριο!
Η φορολογική μεταρρύθμιση είναι το σημαντικότερο προαπαιτούμενο που ζήτησε το πρόσφατο Eurogroup από την Ελλάδα για να εκταμιευτούν τα χρήματα του δεύτερου μέρος της δόσης των 44 δισ. ευρώ. Πρέπει να έχει «περάσει» το αργότερο έως τον Ιανουάριο.

Το φορολογικό νομοσχέδιο είναι έτοιμο και το μόνο που απομένει είναι να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι τόσο απλά. ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά πήραν στα χέρια τους το σχέδιο νόμου. Και αυτό που διάβασαν οδήγησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη να εκφράσουν την αντίρρησή τους στη σύσκεψη που είχαν με τον πρωθυπουργό. 

Το φορολογικό νομοσχέδιο βαφτίστηκε... Ηρώδης. Όχι άδικα, τιμωρεί όσους έχουν παιδιά... Προβλέπει την κατάργηση της προσαύξησης του αφορολόγητου κατά 2.000€ για κάθε ένα από τα δυο πρώτα παιδιά και κατά 3.000€ για το τρίτο παιδί. 

Αν ισχύσει τελικά αυτό σημαίνει ότι: ένας άγαμος με εισόδημα 10.000 ευρώ θα πληρώσει τον ίδιο φόρο με κάποιον που έχει παιδιά. Φορολογούμενος με δυο παιδιά θα πληρώσει 50% περισσότερο φόρο. 

Μετά την κατάργηση του έξτρα αφορολόγητου και των πολυτεκνικών επιδομάτων, σύμφωνα με Τα Νέα, το υπουργείο Οικονομικών, θα καθιερώσει μηνιαίο επίδομα 40€ για όσους έχουν ένα παιδί, 80€ για όσους έχουν δυο παιδιά, 130€ για τρία και 180€ για τέσσερα. 

Το επίδομα δικαιούνται οι οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ. Τα 2/3 του επιδόματος δικαιούνται όσοι έχουν εισόδημα 12.000€ και το 1/3 οι οικογένειες με 18.000€ εισόδημα. 

Που σημαίνει ότι: οικογένεια με εισόδημα 18.000€ και τέσσερα παιδιά, χάνει το έξτρα αφορολόγητο των 10.000€ και τα επιδόματα και αντ’ αυτών θα πάρει 60€ επίδομα! 
Καμία ελάφρυνση δεν προβλέπεται για οικογένειες με υψηλότερα εισοδηματικά κριτήρια. 

Όλα αυτά, όμως, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από πλευράς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που μιλούν ήδη για «ηρώδειο λογική». Και δεν αποκλείεται αυτό να «φρενάρει» για λίγο τις εξελίξεις. Δύσκολα όμως θα τις αποτρέψει. Δεύτερες σκέψεις είναι δεδομένο ότι υπάρχουν. Μένει να δούμε αν θα αλλάξει κάτι.

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου