Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΝΤΡΟΠΗ !!!

Επιχείρησαν να διώξουν τους σεισμοπαθείς από τους καταυλισμούς στο Μενίδι, χρειάστηκε να παραστούν δυνάμεις των ΜΑΤ

Το μέλλον των καταυλισμών σεισμοπαθών ήταν αβέβαιο από την Τρίτη 13 Νοεμβρίου του 2007 όπου και αποφασίστηκε η απομάκρυνση τους από τους καταυλισμούς.
Σήμερα, 13 χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό, κλιμάκια του ΥΠΕΧΩΔΕ και του Δήμου Αχαρνών...

αποφάσισαν την απομάκρυνση των σεισμοπλήκτων «Άξιον Εστί» με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μικρές εντάσεις στην περιοχή. Οι κύριοι λόγοι που είχε συζητηθεί να δοθεί τέλος στους καταυλισμούς των σεισμοπαθών και μάλιστα έως το τέλος του 2008 ήταν οι εξής:
-Eίχε δοθεί χρονοδιάγραμμα δύο χρόνια για τους ιδιοκτήτες σπιτιών που χαρακτηρίστηκαν κόκκινα και έξι μήνες για τους ενοικιαστές.

-Σήμερα 13 χρόνια μετά, είναι γνωστό ότι στους περισσότερους οικισμούς ζουν άνθρωποι που δεν είναι κάτοικοι του Δήμου Αχαρνών, όπως επίσης ότι γίνονται πράξεις μη σύννομες, όπως ναρκωτικά, πορνεία και οίκοι ανοχής. Ο Δήμος χρειάζεται βοήθεια τόσο από την αστυνομία όσο και από την πολιτεία.


Ωστόσο με την μεταφορά τους ήταν αντίθετοι οι σεισμόπληκτοι του «Άξιον Εστί» τονίζοντας μάλιστα ότι στον καταυλισμό τους γίνεται έργο που όφειλε να κάνει το κράτος. Δεν υπάρχουν κακοποιά στοιχεία, δεν νοσεί όπως οι άλλοι οικισμοί και δεν μπορεί κανείς από την πολιτεία να παίζει με την αξιοπρέπεια των γερόντων και των πληγωμένων ανθρώπων, είπαν οι κάτοικοι σε δηλώσεις τους. Εξάλλου όπως είχαν αναφέρει και στο παρελθόν δεν έχουν απασχολήσει ποτέ ούτε το νόμο, ούτε την αστυνομία και δεν συμφωνούν να μεταφερθούν στο στρατόπεδο Καποτά, μαζί με τους υπόλοιπους καταυλισμούς.

Πράγματι σήμερα το πρωί η προσπάθεια των κλιμακίων του Δήμου με την παρουσία αστυνομικής δύναμης, προσπάθησαν να πείσουν τους κατοίκους του καταυλισμού να μεταφέρουν τα σπίτια τους στο στρατόπεδο Καποτά. Κάποιοι αρνήθηκαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μικρές εντάσεις, ωστόσο το θέμα έληξε γρήγορα, με τους πιο αδύναμους να παραμένουν στον καταυλισμό και κάποιους άλλους που επιθυμούσαν ούτως ή άλλως να αποχωρήσουν, να αποχωρούν χωρίς να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.
Αξίζει βέβαια να αναφερθεί ότι από το 2007 είχε ψηφιστεί ομόφωνα, η κατάργηση οικισμών σεισμοπαθών, Αγίου Πέτρου, «Άξιον Εστί» Άνω Αχαρνών, Πλάτωνα , δύο της Λαθέας και των Σαράντα Μαρτύρων, έως το τέλος του 2008 και όλοι οι αναξιοπαθούντες έπρεπε να είχαν ήδη μεταφερθεί στον οικισμό «ΚΑΠΟΤΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου