Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ ! ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΔΙΑΛΛΕΓΕΣΘΕ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΠΤΕΣΘΕ ... ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ, ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ! ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟΣΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ;;;

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ

ΠΗΓΗ:   http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=12667:o-oikoumenikos&catid=277:oikoumeniko-patriarcheio&Itemid=762
 
15 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μίλησε χθες, 26 Νοεμβρίου, στην επίσημη τελετή έναρξης της λειτουργίας του «Κέντρου Βασιλιά Αμπντουλάχ για τον Διαθρησκευτικό Διάλογο» , που εγκαινιάστηκε στη Βιέννη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν και με τη συμμετοχή ηγετικών προσωπικοτήτων των παγκοσμίων Εκκλησιών και της πολιτικής.

Το «Διεθνές Κέντρο Βασιλιάς Αμπνουλάχ Μπιν Αμπντουλασίζ για Διαθρησκευτικό και Διαπολιτιστικό Διάλογο» (KAICIID), όπως είναι η πλήρης ονομασία του... θα έχει το καθεστώς ενός διεθνούς οργανισμού και θα αποτελεί ένα παγκόσμιο φόρουμ διαλόγου ανάμεσα στις θρησκείες του κόσμου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε βρεθεί πριν ένα χρόνο στη Βιέννη, όταν στις αρχές Δεκεμβρίου είχε συμμετάσχει στη «Διάσκεψη Παγκόσμιας Πολιτικής» στην οποία είχε απευθύνει ομιλία με θέμα «Η Ευρώπη ως εργαστήριον διά την παγκόσμιον Κυβερνητικήν» και στην οποία είχαν πάρει μέρος 150 κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες και 300 προσκεκλημένοι, που συζήτησαν θέματα που αποτελούν τις επίκαιρες προκλήσεις για τις πολιτικές ηγεσίες του κόσμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου