Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Πλούσιος από τα σκουπίδια




Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΕκεί όπου όλοι έβλεπαν σκουπίδια, εκείνος είδε μια ευκαιρία. Και όχι μόνο έγινε πλούσιος από...
αυτό, αλλά βοήθησε και δεκάδες φιλανθρωπικά ιδρύματα στις ΗΠΑ. Ο Αμερικανός Στιβ Φέλντμαν είχε την ιδέα να σώζει παλιές κουζίνες και άλλα έπιπλα από τις κατεδαφίσεις. Ο ίδιος είδε στα έπιπλα μια δεύτερη ευκαιρία, όπως μια δεύτερη ευκαιρία είχε και ο ίδιος όταν μπήκε σε ένα πρόγραμμα απεξάρτησης πριν από 21 χρόνια. Ήταν χρήστης ναρκωτικών και αλκοολικός από την εφηβεία. Εργάστηκε στο ραδιόφωνο για 18 χρόνια και στη συνέχεια αποφάσισε να μαζέψει χρήματα για το πρόγραμμα που, όπως λέει ο ίδιος, του έσωσε τη ζωή.

Μια μέρα διάβασε για έναν επιχειρηματία που έχει αφιερώσει το 90% του χρόνου του για να βοηθάει φιλανθρωπικές οργανώσεις. Του τηλεφώνησε και άρχισε να συνεργάζεται μαζί του μέχρι το 2001 που κατά τύχη βρέθηκε στην πρώην κατοικία της Φαράχ Παχλαβί, της γυναίκας του Σάχη της Περσίας. Ζούσε σε μια έπαυλη 10.000 τ.μ. η οποία θα κατεδαφιζόταν και μαζί της θα καταστρεφόταν και η πολυτελής της κουζίνα. Τότε ο Φέλνμαν είχε την ιδέα να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα που θα διέθετε τις κουζίνες που θα κατέληγαν στα σκουπίδια για φιλανθρωπίες. Μέσα στα επόμενα 4 χρόνια το πρόγραμμα μεγάλωσε και διαδόθηκε από στόμα σε στόμα.

Το 2005 ο Φέλνμαν έφτιαξε την Green Demolitions και μέσα σε 7 χρόνια η εταιρεία μεγάλωσε, απασχολεί πλέον 30 υπαλλήλους και δημιούργησε ένα κατάστημα 43.000 τ.μ. Είναι πλέον η κορυφαία εταιρεία στις ΗΠΑ στην ανακύκλωση πολυτελών κουζινών. Συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και στηρίζει τους ανθρώπους σε ανάγκη καθώς από το 2005 μέχρι σήμερα έχει δώσει σε ιδρύματα 1 εκατ. δολάρια.


moneypro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου