Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Είναι γεγονός πως για τον Αντίχριστο και το τέλος του κόσμου έχουν μιλήσει όλοι. αυτοχειροτόνητοι ιεροκήρυκες, αυτοσχέδιοι προφήτες και αυτόκλητοι σωτήρες. ερασιτέχνες προφητολογοι, αλλά και επαγγελματίες του είδους. περίεργοι αιγυπτιολόγοι, σχιζοφρενείς και παρανοϊκοί "ηγέτες" παραθρησκευτικών ομάδων, παράφρονες αιρεσιάρχες και φανατικοί θρησκόληπτοι. πραγματικά, μεγάλος αριθμός των "αντιχριστολόγων". Πολύ μελάνι έχει χυθεί για το θέμα. Και μεγάλος αριθμός των βιβλίων που ασχολούνται με αυτό. Ακόμη μεγαλύτερος, όμως, είναι ο αριθμός των ανοησιών που έχουν ειποθεί για αυτό το ζήτημα. Διότι δεν είναι μόνο που όλοι έχουν μιλήσει για αυτή την υπόθεση. είναι και ότι τα έχουν πει όλα  πότε γεννήθηκε, πότε θα εμφανιστεί, ποιος είναι, πότε θα έρθει και πότε θα φύγει, ποιοι είναι οι γονείς του, σε ποια πανεπιστήμια σπούδασε κοκ. 

Η πρωτοφανής παραχάραξη της ορθής διδασκαλίας για τον Αντίχριστο από τον οποιοδήποτε, τείνει να πάρει το χαρακτήρα μυθολογίας. Η όλη κατάσταση μπορεί να ακούγεται αστεία, ωστόσο, στην πραγματικότητα, είναι μάλλον τραγική ή , έστω κωμικοτραγική. Διότι η υπόθεση έχει και την πρακτική της όψη, το θέμα έχει τις προεκτάσεις του στα γεγονότα του καθημερινού βίου. Μαζικές αυτοκτονίες έχουν συνδεθεί με εσχατολογικές θεωρίες και σενάρια. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι περιπτώσεις των Branch Davidians και του Aum Shinrikyo. ¨Ομως, το πιο σημαντικό είναι οι πολιτικές προεκτάσεις του θέματος. Αυτή τη στιγμή οι αμερικανική διπλωματία επηρεάζεται από θρησκευτικού χαρακτήρος εσχατολογικές θεωρίες. 

Ο λεγόμενος χριστιανικός σιωνισμός δεν είναι απλά ένα θεολογικό ρεύμα. Είναι ένα θεολογικό ρεύμα με πολιτική δράση. Χωρίς υπερβολές, σήμερα, η πορεία του μεσανατολικού ζητήματος επηρεάζεται, και μάλιστα βαθιά, από εσχατολογικού χαρακτήρα θρησκευτικές θεωρίες. Και δεν είναι μόνο η εξωτερική πολιτική που επηρεάζεται από τέτοιες θεωρίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ευρύτερης επίδρασης των εσχατολογικών σεναρίων που κυκλοφορούν είναι και η πολυσυζητημένη δήλωση του πεντηκοστιανού υπουργού εσωτερικών επί προεδρίας Ρέιγκαν, Τζέιμς Βατ, ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για περιβαλλοντικά προβλήματα, αφού το τέλος του κόσμου επίκειται. 


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/11/blog-post_7938.html#ixzz2CyUmstUG


1 σχόλιο:

  1. Κι όμως η μεγαλύτερη παραχάραξη ξεκινά από καθηγητές Θεολογικών Σχολών . Στην Ελλάδα τουλάχιστον, δεν επιβιώνουν τόσο οι θεωρίες συνομωσίας όσο οι νεωτεριστικές διδασκαλίες που εκφράζουν μια θεολογία η οποία αρνείται πως θα υπάρξει ο Αντίχριστος ως πρόσωπο μέσα στην ιστορία παρά την αντίθετη άποψη των Πατέρων. Αυτά όμως διδάσκουν εν έτει 2012 στις Θεολογικές Σχολές της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή