Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΤΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ "ΤΕΡΤΙΠΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΑ !!!

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


1 Καθώς η Ελλάδα ζει μια βαθιά οικονομική κρίση, προκαλώντας μια διαρκή κατάσταση ανησυχίας και ανασφάλειας μεταξύ των πολιτών, αντιπροσωπεία δύο διαχριστιανικών εκκλησιαστικών οργανισμών θα επισκεφθεί την Ελλάδα από τις 18 έως 21 Νοεμβρίου.


Την αντιπροσωπεία θα φιλοξενήσει η Εκκλησία της Ελλάδος. Τα μέλη της κοινής αποστολής θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις δύο εκκλησίες-μέλη τους στην Ελλάδα, συγκεκριμένα, την Εκκλησία της Ελλάδος και την Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία. Με την επίσκεψη αυτή, οι δύο οργανισμοί επιθυμούν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και την υποστήριξή τους προς τις εκκλησίες-μέλη τους στην Ελλάδα.
Με επικεφαλής τους γενικούς γραμματείς του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ) και του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (ΚΕΚ), η αποστολή θα εκπροσωπήσει εκκλησίες και διεκκλησιαστικούς οργανισμούς της Ευρώπης.

Η επίσκεψη έρχεται να πραγματοποιηθεί, μετά από την έκφραση της ανησυχίας για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, που επίσημα διατυπώθηκε πρόσφατα από τα διοικητικά όργανα των δυο οργανισμών.
Πράγματι, τον περασμένο Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκαν στην Ορθόδοξη Ακαδημία της Κρήτης οι συναντήσεις των Κεντρικών Επιτροπών των δύο οργανισμών, κατά την διάρκεια των οποίων δημοσιεύθηκαν διαδοχικά δηλώσεις σχετικά με την οικονομική κρίση στη χώρα.

Ο γενικός γραμματέας του ΠΣΕ, Αιδ. Δρ Olav Fykse Tveit, εν όψει της επίσκεψης, κάλεσε τις ανά τον κόσμο εκκλησίες-μέλη του οργανισμού να προσευχηθούν για τον λαό της Ελλάδας,
«εν μέσω της οικονομικής κρίσης, η οποία επηρεάζει τις ζωές των τοπικών κοινοτήτων πολύ σοβαρά». Πρόσθεσε επίσης πως «οι εκκλησίες στην Ελλάδα είναι αντιμέτωπες με την πρόκληση να ανταποκριθούν στις προσωπικές τραγωδίες, οι οποίες είναι άμεσο αποτέλεσμα της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Σε αυτούς τους καιρούς, εκφράζουμε, με αυτή μας την επίσκεψη, την αλληλεγγύη μας προς τις δύο εκκλησίες-μέλη στην Ελλάδα».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η κοινή αντιπροσωπία θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας, καθώς και ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Έχουν μάλιστα προγραμματιστεί ιδιαίτερες συναντήσεις με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, καθώς και με τους Υπουργούς Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, και Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.


Από πλευράς του ο γενικός γραμματέας της ΚΕΚ, Αιδ. Δρ Guy Liagre, δήλωσε πως
«σε μια εποχή συνεχιζόμενης, βαθιάς οικονομικής ύφεσης, η πίστη μας, μας δίνει δύναμη να αντιμετωπίσουμε την ανεργία, τη φτώχεια και την αγωνία - όχι μόνο ως άτομα, αλλά ως μια κοινότητα με μια ηθική μνήμη ριζωμένη στο Ευαγγέλιο». Προσέθεσε επίσης πως «ο αντίκτυπος της τρέχουσας κρίσης στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι αισθητός για πολλά χρόνια», ενώ αναφέρθηκε και στον συσχετισμό των οικονομικών συστημάτων με θρησκευτικές και ηθικές αρχές.

Οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν επίσης ενοριακά κοινωνικά προγράμματα και πληθυσμιακές ομάδες που επηρεάζονται άμεσα από τις οικονομικές δυσκολίες.



ΠΗΓΗ:   http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=12222:koini-epikepsi&catid=271:ekklisia-tis-ellados&Itemid=765

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου