Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Πάτρα: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον Πολιούχο Απόστολο Ανδρέα -Σήμερα ο Αρχιερατικός Εσπερινός

Κοινωνία

Παρόντες επτά προσκελημένοι Μητροπολίτες μεταξύ των οποίων και ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος

29/11/2012 07:15
ΠΗΓΗ:   http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/163198

Πάτρα: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον Πολιούχο Απόστολο Ανδρέα -Σήμερα ο Αρχιερατικός Εσπερινός Παρόντες επτά προσκελημένοι Μητροπολίτες μεταξύ των οποίων και ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος 
 
Τον Πολιούχο της Απόστολο Ανδρέα τιμά η πόλη της Πάτρας και την Παρασκευή οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώνονται παρουσία επτά προσκεκλημένων Μητροπολιτών από όμορες περιοχές, ενώ ανάμεσά τους είναι και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Στο νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, το πρωί της Παρασκευής θα τελεστεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία μαζί με τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο θα συλλειτουργήσουν ο Μητροπολίτης Άνθιμος και άλλοι έξι Ιεράρχες
Την πρόσκληση του Σεβασμιότατου Πατρών κ. Χρυσοστόμου έχουν αποδεχθεί οι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος (θα είναι, μάλιστα, η πρώτη του παρουσία στον πανηγυρισμό του Πολιούχου της Πάτρας), Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, καθώς και ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος.
Το τελευταίο τριήμερο των εκδηλώσεων  έχει ως εξής:
Σήμερα, παραμονή της εορτής του Πολιούχου, θα ψαλεί, στις 6 το απόγευμα, στο Νέο Ιερό Ναό, Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, με τη συμμετοχή και αρχιερέων από άλλες Μητροπόλεις.
Από τις 10 μ.μ. ως τη 1.30 π.μ. της Πέμπτης προς Παρασκευή θα τελεστεί νυκτερινή Θεία Λειτουργία, στο Νέο Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου.
Τέλος, την Παρασκευή, ανήμερα της εορτής του Πρωτοκλήτου, θα ψαλεί, από τις 7 το πρωί, στον περίλαμπρο Νέο Ιερό Ναό του Πολιούχου, Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, που θα ολοκληρωθεί περίπου στις 10.45 π.μ. Αμέσως μετά θα αρχίσει η Δοξολογία και στις 11 το πρωί θα γίνει μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου η έναρξη της λιτάνευσης της Τίμιας Κάρας και της Ιερής Εικόνας του Αγίου, με τη συμμετοχή των αρχιερέων, του υπόλοιπου κλήρου και των πιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου